RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Nils Jul Lande (Telemarksavisa)

Lyn antente madrassen

Sist oppdatert:
Brennhett i senga da tordenvær herjet langs kysten av Telemark.

KRAGERØ (Telemarksavisa): Brannvesenet i Kragerø rykket fredag formiddag ut til Rytterholmane etter melding om hyttebrann i kragerøskjærgården. Melding kom ved 10.45-tiden, og kraftig lynnedslag skal ha vært årsaken til brannen, melder Telemarksavisa

Slo ned i madrass

Lynet skal ha slått ned i en madrass som befant seg i 2. etasje i hytta. To personer og en hund skal ha oppholdt seg i hytta da lynet slo ned, men ingen av dem skal ha kommet fysisk til skade.

Roberto Amezquita var en av de to beboerne som oppholdt seg i hytta. Han sier til TAs journalist at han er glad ingen oppholdt seg på madrassen da lynet slo ned.

Kraftig smell
Han forteller om et kraftig smell like før lynet slo ned. Andre naboer som også hørte smellet har forklart til TA at de ikke kan huske å ha opplevd liknende. Alle er de glade for at ingen ble skadd i hendelsen.

Fryktet det verste

Naboer på en hytte på en av naboøyene var vitner til det kraftige "smellet" og tok seg omgående over med båt, da de fryktet det verste. Brannvesenet ble raskt varlset og rykket ut med havnevesenets båt.

Den raske reaksjonen fra naboer og brannvesen kan ha vært med på å hindre større og alvorligere skader.

Skadene på selve hytta er minimale, men det er mye sot og røyklukt innomhus

- Slo ned seks ganger

Det meldes om kraftig uvær ute i kragerøskjærgården fredag ettermiddag, og i følge politiet skal lynet ha slått ned seks ganger i området kort tid etter hverandre.

Les flere saker i Telemarksavisa

Flom skapte trafikkaos
I nabofylket Vestfold melder Østlands-Posten om vann som flommet opp av overfylte avløpskummer. Det var så godt som uframkommelig ved lyskrysset Møllergata/Stavernsveien fredag formiddag. Folk ble sittende fast i bilene sine.

Vannet strømmet også inn på Nordbyen kjøpesenter, og det var oversvømmelser flere steder i byen.

Klokka 11.40 melder Vestfold politidistrikt om store trafikkproblemer i Larvik sentrum på grunn av regnet. Senere meldes det at vannet er på retur. Klokka 11.51 kom det melding om jordras i Elveveien ved brannstasjonen. Veien ble sperret for trafikk.

Klokka 11.51 ble det også meldt om lynnedslag og brann i et hus i Unnebergveien. Et ektepar på stedet ble tatt hånd om av helsepersonell, men ingen personskader.

I Sandefjord er det meldt om to branntilløp, i et bolighus og i en barnehage. I huset hadde lynet slått ned i taket, melder Sandefjords Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere