RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Politiet

Menn i dress lopper flypassasjerer

Sist oppdatert:
Profesjonelle tyver har stjålet store verdier fra de reisende på Gardermoen. Nå er de endelig avslørt.

(RB.no): Tirsdag ble en serber og en albaner, begge i slutten av 30-åra, pågrepet og tatt på fersk gjerning av politiet på Gardermoen.

De var i ferd med å stjele bagasjen til nok en passasjer da politiet slo til. Tyvene anses som svært profesjonelle og så langt er de knytte til en lang rekke tyverier.

Det er snakk om kontanter for flere 100.000 kroner, tror politiet.

I avhør har de erkjent de tilfellene de har blitt konfrontert med av politiet.

Samme modus hver gang
Takket være observante arbeidere på politiet ble de to endelig tatt. Politiet har funnet ut hvordan tyvene opererte. Fungerende politioverbetjent Karl Mauseth ved Gardermoen politistasjon forklarer:

- For det første kler de seg pent. Gjerne i dress, slik at de glir inn med de andre reisende. En av dem går fram til offeret, stiller gjerne et eller to spørsmål for å forlede dem. I det han snakker med offeret sniker kompanjongen seg innpå, og stjeler bagasjen. En tredje person følger med i bakgrunnen og varsler hvis noen blir mistenksomme. Etter tyveriet forsvinner de i en ventende bil, det er kun ett tyveri per gang, forteller Mauseth til RB.no.

Det har ikke vært antydning til brutalitet, eller vold. Kun diskret tyverier, som de reisende ikke merker før det er for sent.

Leverer tilbake pass og billetter
Det som er noe spesielt med tyveriduoen er at de går etter reisende av utenlandsk opprinnelse, fordi de ofte reiser til hjemlandet sitt, med mye penger i bagasjen.

De stjeler bagasjen, tømmer den for kontanter, for så å dumpe bankkort, pass, billetter og andre verdisaker på et offentlig sted – slik at det skal bli funnet igjen.

- De sier i avhør at de bare er ute etter kontantene. At de ikke ønsker å påføre ofrene mer plager enn nødvendig, sier politioverbetjent Mauseth.

Ingen av de to er bosatt i Norge. De har forklart at de har vært i landet i fire til seks måneder.

Har vært plaget
OSL har vært svært plaget med tyverier fra de reisende den siste tida, derfor er politiet svært fornøyd med at de nå har pågrepet to av dem politiet mener har vært desidert mest aktive. Politiet tror de to også har operert på andre flyplasser på Østlandet, samt store togstasjoner.

- Politiets oppgave er å trygge omgivelsene. Det håper vi at vi har bidratt til nå på Gardermoen, sier Mauseth.

Men politiet har flere tyvradder i kikkerten. Politiet tror de to som nå er tatt, er en del av et større nettverk av mobile vinningskriminelle. De har flere i kikkerten og håper på flere pågripelser.

Les flere saker hos Romerikes Blad her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere