RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TV 2 har inngått avtale med Telenor om kjøp av deres aksjepost i TV 2 Zebra AS. Med denne avtalen avsluttes et eiermessig samarbeid med Telenor som ble innledet med kjøpet av norsk fotball for perioden 2006-2009.
TV 2 har inngått avtale med Telenor om kjøp av deres aksjepost i TV 2 Zebra AS. Med denne avtalen avsluttes et eiermessig samarbeid med Telenor som ble innledet med kjøpet av norsk fotball for perioden 2006-2009. Foto: Montasje/TV2/NA24

Get-kunder risikere å miste TV 2-kanaler

Mange kan også miste hovedkanalen

Konflikten mellom TV 2 og kabel-tv-distributørene ruller videre

Get truer nå med å fjerne TV 2 Sport og – Zebra fra sin grunnpakke dersom partene ikke blir enige.

- TV2 har gjort endringer som har ført til at kabel-tv kunder betaler en høy pris for innhold andre kunder får gratis. På vegne av sine kunder kan Get ikke akseptere dette, skriver selskapet i en pressemelding.

Nylig lanserte TV2 sin egen sportskanal, som skal sende sportssendinger døgnet rundt.

Denne kanalen tilbys som en gratiskanal hos flere distributører.

Tilbudet var tidligere en del av en Get-pakke som koster kundene nærmere 200 kroner i måneden.

Get mener altså at verdien av kanalen nå er redusert, ettersom mange andre får kanalen gratis.

Kan miste hovedkanalen
Konflikten blir ikke mindre av av TV 2 nå truer med å stenge alle TV 2-kanalene, inkludert hovedkanalen for 20.000 kunder i Gets datterselskap Homebase, dersom partene ikke kommer til enighet om prissetting av kanalpakken.

Bakgrunnen er at IPTV-selskapet Homebase ble kjøpt opp av Get i 2010.

Avtalen mellom Homebase og TV 2 ble deretter sagt opp av Get, slik at de kunne forhandle om en konsernavtale som omfattet begge plattformene, Get og Homebase.

Get på sin side hevder at partene har vært enige om å fortsette distribusjonen av kanalene så lenge forhandlingene pågår.

Nå forlanger TV 2 at Get stenger alle TV 2s kanaler for sine Homebase-kunder, fordi de hevder at avtalen utløp 16. mars i år.

- De ønsker å stenge en formidlingspliktig kanal
- I forhandlingene opplever vi at TV 2 bruker disse 20.000 kundene til å presse oss til å akseptere vilkår for alle Gets kunder. Vi føler det er urimelig fordi vi har vært enige om at så lenge vi forhandler så skal disse kanalene distribueres. På bakgrunn av denne forståelsen har TV2 har fakturert oss og vi har betalt, sier produktdirektør Morten Lynum i Get til Kampanje.

- Vi beklager at TV 2 bruker kunder som gisler i denne situasjonen. Samtidig synes vi det er oppsiktsvekkende at TV2 ønsker å stenge en formidlingspliktig kanal de har avtalt med Staten skal være allment tilgjengelig, sier han.

TV2 mener på sin side at dette er udramatisk og viser til en manglende avtale for Homebase-kundene.

- Dette er ingen eskalering. Homebase har selv sagt opp sin avtale med TV 2 med virkning fra 16. mars, men fortsetter likevel å sende. Ønsker de å inngå en ny avtale antar vi at de tar kontakt. Vi kan imidlertid ikke sitte stille og se på at de sender kanalene våre uten en avtale, sier TV 2s kommunikasjonsdirektør, Rune Indrøy til DN.

Mister Tippeliga og Tour de France
Forrige uke skrev NA24 om konflikten mellom Canal Digital Kabel og TV 2 , som førte til at en halv million husstander på mandag mistet tilgang til TV 2 Zebra.

Det gjør at CDKs kunder ikke får mulighet til å se mandagskampene fra Tippeligaen.

De går også glipp av deler av TV-overføringen fra årets Tour de France, samt en rekke populære serier og programmer.

Konflikten mellom TV 2 og kanaldistributørene stopper ikke der.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere