RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kjetil Braaten (NTB scanpix)

Marianne (42) og Ravdna (1) hentet opp etter båtforlis

Sist oppdatert:
Hentet opp av dykkere på 43 meters dyp.

De to omkomne, en kvinne (42) og hennes datter på 1 år og syv måneder, ble hentet opp av dykkere like før klokken 15 ved Seiland i Vest-Finnmark. De er tatt ombord i KV Nordkapp, og vil bli transportert til Alta onsdag ettermiddag, skriver Finnmark Dagblad.

Onsdag kveld ble de to omkomne identifisert, og navnene frigitt: Marianne Iversen 42 år gammel fra Alta og hennes datter Ravdna M. Iversen Schei på 1 år fra Alta.

Gikk ned på Hakkstabben

På pressekonferansen onsdag fortalte Politimester Torbjørn Aas hos Vestfinnmark politidistrikt om hendelsesforløpet ved ulykken.

Blant annet sa han at redningshelikopter ikke kunne benyttes på grunn av værforholdene, og at flymaskinen som var rekvirert, måtte gå ned på Hakkstabben.

- Akkurat når vi snakker nå så gjennomføres dykket, sa altså politimester Torbjørn Aas på pressekonferansen i Hammerfest onsdag, bare en snau time før de omkomne ble hentet opp.

Gummibåt slet seg

Om hendelsesforløpet fortalte politiet at det var to familier på til sammen seks personer, som hadde vært på fjelltur på Seiland, og planla å bruke en gummibåt til Altneset. På grunn av været gikk man bort fra dette.

- Vi kjenner ikke til om de selv ba om å få komme om bord, eller om de ble bedt om det, påpekte politimesteren.

Ifølge politiet ble gummibåten tatt på slep etter "Maria". Under overfarten skal gummibåten ha slitt seg, og "Maria" ble snudd for å ordne slepet.

- "Maria" kantret i forbindelse med buksering av gummibåten på dekk, fortalte politimesteren. Etter noen minutter skal båten ha sunket en gang mellom klokken 13.30 og 14.30 tirsdag.

Kvinnen og datteren (1) omkom da en båt fra Norway Royal Salmon (NRS) havarerte i 14-tiden tirsdag. Det skal ha vært svært dårlig vær i området. På båten var også kvinnens mann, men han og fem andre, blant annet to ansatte i NRS, klarte å svømme 200 meter til land.

De to omkomne ble lokalisert i styrerhuset på båten «Maria» som ligger på 43 meters dyp i Store Kufjorden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere