RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Vær glad for køen

Sist oppdatert:
- Ikke klag på veiarbeidet, sier Sp-politiker.

Oslo: Mange bilister aker seg opp når de treffer kø i forbindelse med veiarbeid. Det bør de ikke gjøre.

– Det blir mye veiarbeid og lukt av asfalt i hele landet i sommer. Ikke klag på veiarbeidet, sier stortingsrepresentant Janne Sjelmo Nordås til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hun har fått med seg «klagestormen» i mediene de siste ukene, hvor det blant annet skal ha blitt kastet en flaske etter veiarbeiderne.

– Vi ønsker vedlikehold av veiene, og det gjør også bilistene. Så det første man må gjøre – før turen starter – er å sjekke om det faktisk foregår veiarbeid på strekningen man skal kjøre. Deretter er det bare å beregne god tid, lene seg tilbake, fylle opp kaffekruset og ta det rolig, anbefaler Sp-politikeren.

Oversikt på nettet
På nettsiden www.vegvesen.no er det en oversikt over hvor det pågår veiarbeid, og i tillegg til vedlikehold av riksveinettet er det høy aktivitet både på fylkes- og kommunalveier.

– Sommeren egner seg best for veiarbeid i Norge, og skal vi få opp den kvaliteten nasjonen Norge etterlyser må de som ferdes på veiene ta hensyn. Tenk både på din egen sikkerhet i forhold til andre trafikanter og veiarbeidernes sikkerhet. I stedet for klaging bør vi alle være glade for det krafttaket som gjøres på norske veier nå, sier Sjelmo Nordås.

Olav Tveiten
Vegvesenet opplyser at det vil asfalteres drøyt 1.000 kilometer med vei i 2012, og oppgraderingsarbeidet vil også fortsette de neste årene.

– Dette viser at den rødgrønne regjeringen satser på vedlikehold og nybygging av vei i hele landet, mener Sp’s medlem i transport og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

Så neste gang du havner i kø på grunn av veiarbeid bør du kanskje være glad. Og Sjelmo Nordås har også et forslag til hva du bør ha i CD-spilleren når du passerer vedlikeholdsgjengen.

– Send en vennlig tanke til et trofast arbeidslag, som det heter i Lillebjørn Nilsens sang Ola Tveiten. For sommerutfarten blir langt hyggeligere om man er positiv i stedet for negativ. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere