RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STRINGER/AFGHANISTAN (Reuters)

Sprengte seg selv og 20 andre i bryllup

En selvmordsbomber drepte en fremtredende politiker og rundt 20 andre gjester i bryllupet til politikerens datter nordøst i Afghanistan lørdag.

Selvmordsbomberen sprengte seg selv i lufta i det han ga den innflytelsesrike politikeren Ahmad Khan Samangani en klem, ifølge afghansk politi. Angrepet skjedde under bryllupsfesten i Aybak, hovedstaden i den nordøstlige provinsen Samangan.

Også provinsens etterretningssjef samt en høytstående politisjef var blant de drepte.

Angrepet er blant de blodigste i landet på flere måneder og øker faren for at opprøret brer seg i den relativt fredelige provinsen, ifølge eksperter.

- Afghanistans fiender har igjen angrepet mujahideen-folk som kjemper for nasjonal enhet, heter det i fordømmelsen fra Karzai, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

En av Talibans talsmenn nektet for at de var involvert i angrepet.

Det var omtrent 100 mennesker til stede, sier et vitne til BBC. I tillegg til dem som ble drept, ble også mer enn 40 stykker såret i angrepet, i følge politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere