RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat (Facebook.com)

Uvanlige vilkår for Zuckerbergs boliglån

Sist oppdatert:
Milliardæren refinansierte huset.

Det er visse fordeler med å være milliardær. Sportsbiler, dyre klær, eksklusive ferieturer og ikke minst, veldig billige boliglån.

Man skulle kanskje ikke tro at grunnleggeren av Facebook behøvde å låne penger for å kjøpe hus, men Mark Zuckerberg refinansierte nylig huset sitt i Palo Alto i California.

Boliglånet på 5,95 millioner dollar (drøyt 35 millioner kroner) skal tilbakebetales med en rente på 1,05 % over 30 år, ifølge Bloomberg.

Det betyr I praksis at den unge milliardæren låner penger gratis av banken, fordi rentesatsen er lavere enn antatt inflasjon.


Etter refinansieringen betaler Zuckerberg 19.275 dollar, eller rundt 120.000 kroner i måneden for å bo i sin upretensiøse villa med fem soverom, fem bad og et lite saltvannsbasseng.

Det er ingen overraskelse at gutten med hettegenseren får usedvanlig god behandling av banken.

Med en formue på svimlende 15,7 milliarder dollar får du det som du vil.

Det tilsvarer omtrent Islands BNP, eller for å illustrere; dersom han hadde solgt unna Facebook-aksjene, hadde pengebeholdningen i hundredollarsedler veid rundt 150 tonn.

I kjølvannet av finanskrisen i 2008 har det også blitt billig for vanlige folk å låne penger i USA, hvis du er av de heldige som får lånet innvilget.

Ifølge Bloombergs John Gittelsohn og Dakin Campbell er gjennomsnittlig lånerente for tilsvarende løpetid på 2.69% prosent dersom du betaler over 30 år.

Den amerikanske sentralbanken har gitt uttrykk for at styringsrenten vil ligge mellom 0 og 0,25 prosent fram til 2015.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere