RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mange vil at politiet trener mer, men tjenestemennene får ikke det pålagte minimum av trening engang, ifølge Politiets Fellesforbund.
Mange vil at politiet trener mer, men tjenestemennene får ikke det pålagte minimum av trening engang, ifølge Politiets Fellesforbund. Foto: Martin Jacob Kristoffersen

Bombefrykt førte til evakuering

Sist oppdatert:
Sperret av et stort område ved USAs ambassade i Oslo.

Oslo-politiet avblåste like før klokka 13.30 aksjonen utenfor den amerikanske ambassaden. Gjenstanden som utløste bombefrykt viste seg å være ufarlig.

Stasjonsleder Johan Fredriksen ved Oslo politidistrikt opplyser til NRK at gjenstanden som ble funnet lignet en bombe, men sier det trolig dreier seg om noe som ligger igjen fra en tidligere terrorøvelse.

Sendte opp politihelikopteret
- Aksjonen skyldes en mistenkelig, bombelignende gjenstand i en av ambassadens biler. Det var ambassaden som varslet oss. Vi valgte å evakuere stedet og undersøke dette med bombegruppa vår. Helikopteret ble rutinemessig sendt opp i luften. Gjenstanden viste seg å være ufarlig. Vi tror heller ikke den var ment å skape frykt, sier innsatsleder Tor Olav Heggem til Nettavisen.

«Sperringene i området oppheves. Alle iverksatte tiltak reverseres til normaltilstand», opplyser operasjonsleder ved Oslo politidistrikt på Twitter.

Video av bombegruppas robot:

Utløste full bombealarm
Funn av en mistenkelig gjenstand under en bil ved den amerikanske ambassaden i Henrik Ibsens gate 48 i Oslo, førte til full bombealarm og evakuering tirsdag formiddag.

Politiet ble varslet klokken 11.22.

Et stort område rundt ambassaden ble sperret av. Det ble opprettet sikkerhetsavstand på 500 meters radius fra bygningen, opplyste Oslo politidistrikt i en pressemelding klokken 12.08. Alle bygninger i området måtte evakueres.

Klokka 12.26 opplyste politiet at de foreløpig ikke hadde noen informasjon å gå ut med om den mistenkelige gjenstanden.

Sperringene flyttes stadig utover, meldte Nettavisens reporter på stedet klokka 13.10.

- Vi fikk melding fra den amerikanske ambassaden om en mistenkelig gjenstand under en bil klokken 11.22. Vi har satt inn alle tilgjengelige ressurser, evakuert store områder rundt ambassaden og har en bombegruppe på stedet, opplyste operasjonsleder Martin Todnem i Oslo politidistrikt til Nettavisen mens aksjonen ennå pågikk.

TIPS ELLER BILDER? KONTAKT OSS PÅ VAKTSJEF@NETTAVISEN.NO

- Kan dere si noe om den mistenkelige gjenstanden?

- Foreløpig har vi ingen detaljer om gjenstanden annet enn at den nå blir undersøkt, sier Todnem.

Den amerikanske ambassaden i Oslo ligger i Henrik Ibsens gate, rett ved Slottsparken.

Full stopp
- Ingen t-banelinjer stopper på Nationaltheatret etter ordre fra politiet. Foreløpig har vi ikke noe mer informasjon og vet ikke hvor lenge situasjonen vil være slik. Vi vet at politiet har evakuert områdene rundt ambassaden og at det full stopp i Drammensveien. Dette gjelder også busser og trikker, uttalte kommunikasjonsrådgiver Gro Janborg i Ruter til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere