RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Faksimile Hybel.no)

- Han ville være «slaven» min

Sist oppdatert:
Studinen Camilla (23) søkte etter leilighet på Hybel.no. Etter kort tid fikk hun slibrige henvendelser fra ukjente menn.

Nettavisen har tidligere i sommer skrevet om den vanskelige situasjonen for studenter på boligjakt. I de største byene er prisene rekordstive - i tillegg til at mye allerede er utleid.

Den desperate kampen om leiligheter fører til at mange studenter velger å lage personlige annonser, samt legge ved bilde av seg selv.

BI-studenten Camilla er én av disse. Hun studerer på siste året i Trondheim og var boligløs fram til forrige uke. Da fikk hun leid seg et rom i et kollektiv, via bekjente vel å merke.

Jakten på ny leilighet ble likevel ikke helt slik hun ventet seg.

- Som mange andre studenter var jeg avhengig av en leilighet når jeg skulle studere. Jeg opprettet derfor en annonse på Hybel.no, der jeg ga en kort presentasjon av meg selv med bilde. Jeg fortalte hva jeg drev med, at jeg hadde flere jobber, gode referanser og skrev noen linjer om hobbyene mine, sier hun til Nettavisen.

Ville opptre som hund og rises på rumpa
23-åringen fikk flere henvendelser, men satte ikke like stor pris på alle tilbudene hun mottok.

- Jeg våknet en morgen og åpnet innboksen til mailen min. Der så jeg at en mann hadde sendt meg en e-post på nattetid. Da jeg begynte å lese innholdet ble jeg rimelig sjokkert, sier hun.

Nettavisen har fått tilgang til mailen der en mann med fullt navn tilbyr følgende «tjenester» til den boligsøkende 23-åringen:

«Jeg vil begynne med å si at jeg verken kjenner deg eller har truffet deg. Årsaken til at jeg sender deg mail er at jeg kom over deg på hybel.no. Jeg er en underdanig mann. Det vil si at jeg liker å underkaste meg andre personer. Som person er jeg både sjenert, noe innadvendt og redd for å bli gjort til latter og ydmyket, og derfor er dette et tveegget sverd for meg, men det er samtidig det jeg tenner seksuelt på. Altså å bli kontrollert/bestemt over av andre, og å føle meg liten og skamfull foran andre. Jeg er ingen masochist som tenner på smerte, men det er det å bli ydmyket som tiltrekker meg.

HAR DU OPPLEVD NOE LIGNENDE ELLER HAR RELEVANTE TIPS? Kontakt: Henrik.Arneberg@Nettavisen.no

Videre i mailen skriver mannen at han ønsker å treffe en jente som vil bestemme over han, ydmyke han og håne/latterliggjøre han.

«Du kan bruke meg til både underholdning, forlystelse og oppvartning. Jeg er altså IKKE ute etter å ha samleie med deg, men å være naken foran deg mens du er fullt påkledt og dominerer meg. Det kan f.eks. være å bli snakket ned til, få ørefiker, få ris på rumpa, måtte opptre som hund, måtte gjøre andre ydmykende handlinger etc. etc. Generelt bli behandlet som en patetisk taper» skriver mannen som avslutningsvis tilbyr seg å betale dersom tilbudet er aktuelt.

- Ville dele seng
Camilla har ingen anelse om hvorfor nettopp hun ble kontaktet eller om hun er den eneste som har mottatt den mildt sagt spesielle mailen.

- Kanskje jeg fremsto som en sterk og selvstendig kvinne i annonsen. Jeg oppfatter det slik at han ønsket at jeg skulle oppfylle hans seksuelle fantasier. At han tydeligvis har en fetish der han ønsker å bli dominert. Likevel er det jo rart at han søker etter dette på en side der folk leter etter leiligheter. Det finnes sikkert masse sider for mennesker som ønsker det samme som han, sier hun.

HAR DU OPPLEVD NOE LIGNENDE ELLER HAR RELEVANTE TIPS? Kontakt: Henrik.Arneberg@Nettavisen.no

Studenten forteller at hun har fått flere suspekte tilbud om gratis leilighet via Hybel.no. Et av tilbudene lød som følger:

- Jeg fikk beskjed av en mann som fortalte at han kunne tilby meg tak over hodet, men ikke eget rom, og ei heller en egen seng. Ved en annen anledning i fjor ble jeg og en venninne tilbudt å bo i en toppleilighet sammen med en 50 år gammel mann. Han sa han likte å ha unge søte jenter boende i leiligheten sin. Det var ingen tvil om hva slags intensjoner han hadde, sier Camilla.

Hun understreker likevel at hun ikke har blitt skremt av de spesielle forespørslene. Hun har heller ikke videresendt dem til politiet.

- Jeg har aldri svart på noen av mailene. Og ingen av avsenderne har kontaktet meg på nytt. Hadde det skjedd, så ville jeg nok tatt steget videre og kontaktet politiet.

Likevel er hun klar på at opplevelsene ikke er spesielt hyggelige.

- Det er klart at venner og familie ler litt av de merkelige henvendelsene. Jeg syns likevel det er litt ekkelt å få slike mail fordi de har både bilde, navn og adressen min. Neste gang jeg er på boligjakt skriver jeg nok en rimelig streit annonse og dropper å legge ved bilde. Det er tydelig at det ikke bare er utleiere som tråler sidene til Hybel.no, sier hun.

Hybel.no: - Et problem vi er kjent med
Christian Hammer Rasmussen er daglig leder i Hybel.no. Han forteller at de er kjent med problemet.

- Vi skjønner godt at de som får denne type henvendelser føler det er meget ubehagelig. Heldigvis opplever vi at dette skjer meget sjelden. Likevel så oppfordrer vi alle til å politianmelde denne type forhold. Videre oppfordrer vi også til brukere til å sende oss informasjon som epost til personene som kommer med denne type henvendelser. Da kan vi forhindre dem i å kontakte flere brukere med samme epost fremover og samtidig kunne bistå en anmeldelse med ytterligere dokumentasjon, sier Hammer Rasmussen.

- Vet dere om det er noen navn som går igjen i forhold til personer som kontakter kvinner som annonserer?

- Vi har ikke noen informasjon som tilsier at det er gjengangere, men det er vanskelig å vurdere i og med at disse folkene kan operere med ulike identiteter, epostadresser og lignende, sier Hammer Rasmussen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere