RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Roald/Scanpix

Gutter tiltalt for overgrep mot 13-åring

Sist oppdatert:
Straffesaken kommer opp mer enn to år etter at overgrepet skal ha skjedd.

Oslo (NTB): To gutter fra Oslo er tiltalt for overgrep mot en 13-årig jente. Den yngste gutten var bare 15 da overgrepet skal ha skjedd.

Kameraten hadde nylig fylt 16 år da det påståtte sexovergrepet skjedde i en drabantby i slutten av mai 2010. Den yngste av guttene er samtidig tiltalt for vold mot jenta, skriver Dagbladet.

Ifølge tiltalen skal de ha forsøkte å rive av henne klærne, befølt henne på brystene, skrittet, på rumpa og forsøkt å kysse henne. Dommeravhør av jenta ble gjennomført høsten 2010.

Etter at overgrepsanmeldelsen var innlevert, skal den da 15 år gamle gutten ha brukt vold mot jenta. Straffesaken mot de to kameratene kommer opp for Oslo tingrett i neste uke, mer enn to år etter at overgrepet skal ha skjedd.

Jentas bistandsadvokat, Vidar Lind Iversen, karakteriserer overfor Dagbladet oslopolitiets tidsbruk som helt uholdbar.

- Det er klart uheldig både for den fornærmede jenta og de tiltalte at etterforskningen har tatt to år. Jeg mener oslopolitiet ikke bare kan skylde på manglende ressurser, men også at de må se på hvordan etaten prioriterer, sier Lind Iversen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest