RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ørjan Bertelsen (Nordlys)

Her er gutta som skjøt bamsen

Sist oppdatert:
Sauebøndene i Skardalen kan puste lettet ut. Jaktlaget fikk til slutt has på bjørnen.

SKARDALEN, TROMS (Nordlys): To uker etter at bjørn først ble observert i Skardalen i Kåfjord kommune i Troms, skjøt et fellingslag dyret rundt klokken 21 fredag kveld.

- Vi har ikke sjekket hvor gammel han er, men det er i alle fall en liten hannbjørn på rundt 100 kilo, sier Olaf Opgaard, som var med å felle bjørnen.

Les saken i Nordlys

Sett på post

Et jaktlag fra Manndalen fikk først fellingstillatelse på bjørnen i forrige uke etter at den ble sett jage sau inn i skogen, men fant den ikke.

Fredag hadde de imildertid større flaks.

- Vi fant han i Skardalen, i et skredleie som kommer ned fra fjellet og vender mot Manndalen. En vi hadde sittende på post som så bjørnen gå etter sau tidligere på dager, og alarmerte oss andre, forteller Opgaard.

- Knall og fall
Fellingslaget trakk dermed alle styrker inn i området, og satte opp postrekker både på nord- og sørsiden av siste observasjon av bjørnen. Deretter gikk de inn med hunder for å søke, men det ga ikke resultater.

- Vi lyktes ikke å finne ham med sporhunder, og da tok i bruk det siste våpenet vi hadde i form av postrekken som satt på nordsiden av bjørnen. De gikk som driverrekke mot området der vi trodde bjørnen var, og det viste seg å stemme, sier Olaf Opgaard.

- Han som hadde sett bjørnen tidligere, fikk den igjen på posten sin. Da var det knall og fall, og bjørnen ble skutt, fortsetter han.

Samme bjørn?

Nordlys har vært i kontakt med flere sauebønder i Kåfjord som har vært forvilte over situasjonen.

Da fellingslaget kom med felte bjørnen ned i bygda fredag kveld, var det imildertid flere som hevdet at det var en annen bjørn enn den de hadde sett tidligere.

- Én ting er å se en bjørn i skogen, men det er en annen ting å se en død bjørn. Vi forsøkte å berolige dem med at vi i alle fall inntil videre har skutt riktig bjørn, og tror ikke det er noen andre bjørner som driver i området, sier Opgaard, men legger til:

- Men det er klart, blir det funnet noen nye kadaver senere, kan det hende at de har rett.

Les flere saker i Nordlys

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere