RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Polititeori: Sigrid (16) kan ha blitt bortført i bil

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag.
Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. (Privat / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
- Det fortvilende er at vi har ingen andre ledetråder enn Sigrid selv.

ØSTENSJØ (Nettavisen): - Se etter alle avkjørsler der alle kan tenke seg at det er mulig å opptre uforstyrret, sier Bengt Eriksen til Nettavisen.

Han koordinerer den frivillige letingen etter Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Mandag møtte flere hundre frivillige opp på Østensjø skole for å delta i letingen. Politiet har satt store ressurser inn i å gjennomsøke Østmarka etter Sigrid. De frivillige vil konsentrere seg om Maridalen. Området rundt Østensjøvannet mener man nå er ferdig gjennomsøkt i løpet av helgen.

- Det fortvilende er at vi har ingen andre ledetråder enn bildet av Sigrid, sier Eriksen.

Det er nå opprettet en Facebook-side som følger letingen etter Sigrid: Du kan følge den her.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble meldt savnet fra Østensjø i Oslo klokken 00.30 søndag. Hun var på vei hjem fra en venninne og skulle ankomme huset klokken 00.30. Da det ikke skjedde, ble hun straks meldt savnet. Hennes sko og mobiltelefon ble funnet ved en barnehage i Dalbakkveien 75, like ved hennes hjem.

Se kart lenger nede i saken.

Overvåkingsbilder
Søndag kveld jobbet åstedsgranskere fra politiet i Oslo med å finkjemme området rundt barnehagen på nytt. Dykkere ble også satt inn i søket i Østensjøvannet - uten resultat.

Leteområdet ble også utvidet til å omfatte turområdene Sognsvann og Maridalen. Politiet har gjort beslag i overvåkingsbilder fra stedet og skal gjennomgå tips som er kommet inn etter at de gikk ut med navn og bilde av savnede.

- Bortført i bil
- Det er ingen gjennombrudd i saken i løpet av natten, dessverre, opplyser kriminalvakten til Nettavisen mandag morgen.

Politiet trapper opp letingen mandag, og undersøker muligheten for at Schjetne kan ha blitt kjørt bort i en bil.

- I tilfelle hun har blitt kjørt bort, så tenker vi at det er mulig at hun kan ha blitt kjørt til parkeringsplasser i Østmarka som ligger ved sentrale utfartssteder, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen til VG Nett.

Politiet får bistand fra venner, naboer og frivillige deltar også i letingen - sammen med Norske Redningshunder, helikoptre og hunder i den videre jakten.

16 år gammle Sigrid Giskegjerde Schjetne er meldt savnet på Østensjø. Politiet har gjort søk i en barnehage i nærheten av Østensjø skole der noen av tingene til jenta ble funnet.

Kontakt med venninner
16-åringen begynte å gå hjemover fra en venninne like før klokken 24.00 natt til søndag. Hjemturen skulle tatt en snau halvtime, og familien varslet politiet da hun utover natten ikke kom hjem. Ifølge politiet skal 16-åringen ha holdt kontakt med venninner via SMS en god stund.

Politiet ber publikum som var i området på Skøyenåsen mellom 23.30 og 01.00 om å ta kontakt på telefon 22 66 99 66.

Signalement
Oslo politidistrikt valgte søndag å gå ut med navn og bilde av den savnede. 16-åringen er cirka 170 centimeter høy, har brunt langt hår og blå øyne. Hun hadde på seg olashorts, blå hettegenser, grå singlet og bar på en brun skinnveske.

Kartet nedenfor viser hvor Sigrid gikk fra og hvor hun skulle (i gult) og hvor hun forsvant. Barnehagen der hun forsvant er merket i rødt. Flere naboer, blant annet en ved det blå merket, hørte skrik i tidspunktet jenta forsvant. Kartet er interaktivt slik at du kan orientere deg med tastene øverst til venstre.


View Sigrid-forsvinningen in a larger map

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere