RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Geir Strand
Geir Strand Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)

Foreldrene leter etter Sigrid

Sist oppdatert:
- Hun er så utrolig pliktoppfyllende, sier familiens talsmann om Sigrid som ble meldt savnet minutter etter at hun skulle vært hjemme.

ØSTENSJØ SKOLE (Nettavisen):

  • Politiet har hittil mottatt over 100 tips.
  • Undersøker om det har kommet inn tips om forsøk på bortføringer eller episoder som kan settes i tilknytning til forsvinningen.
  • Ber om tips fra folk som var ved Østensjø mellom 23.30 og 00.30 natt til søndag.
  • Innledet kriminaltekniske undersøkelser i tilfelle Sigrid er utsatt for noe kriminelt.
  • Skolejente forsøkt dratt inn i en bil i samme område i 2010.

Har du tips, foto ellerrelevant informasjon i forbindelse med denne saken? Kontakt oss på Vaktsjef@Nettavisen.noeller ring 21006047

Foreldrene organiserer leting
Foreldrene til den savnede 16-åringen Sigrid Giskegjerde Schjetne deltar selv i letingen etter datteren mandag.

- Begge er med å organisere deler av letingen, men har det naturlig nok svært tøft, opplyser familiens talsmann Geir Strand til Nettavisen.

Flere hundre personer hadde møtt opp på Østensjø skole for å fortsette søket etter den 16 år gamle jenta som sist ble meldt savnet klokken 00.30 natt til søndag.

- Se etter alle avkjørsler og steder der man kan tenke seg at det er mulig å opptre uforstyrret og løft på presenninger, sa Bengt Eriksen, nær venn av familien og ansvarlig for koordineringen av de frivillige som deltar i letingen mandag morgen.

Mens politiet gjennomsøker Østmarka, tar frivillige for seg Maridalen. Etter helgens søk rundt Østensjø tror politiet nå at hun kan ha blitt fraktet vekk med bil. Denne letingen går ut ifra at hun er fraktet vekk fra området til et øde sted.

Finkjemmer området
I tillegg blir området rundt Østensjø Kanvas-barnehage finkjemmet. Politiet leter ikke bare etter Sigrid, men også etter mindre spor som kan være viktige i letingen og i en eventuell kriminalsak hvis det skulle vise seg at hun er utsatt for noe kriminelt.

- Vi er ikke fornøyd før hver stein er snudd, sier en politimann som deltar i dette finsøket mandag.

16-åringen ble meldt savnet til politiet klokken 00.30 søndag. Det var på dette tidspunktet hun skulle vært hjemme. Siste livstegn fra henne var en telefonkontakt klokken 0015.

- De hadde en klar avtale på når hun skulle være hjemme og kom alltid presis. Derfor kontaktet foreldrene politiet umiddelbart når hun ikke dukket opp, sier Strand. Han forteller at Sigrid ikke hadde noen uvenner og at det ikke var noen slik grunn til at de var så urolig for datteren.

Slo alarm umiddelbart
Da hun ikke kom hjem ringte de venninnen som hadde hatt kontakt med Sigrid under hjemveien. Da Sigrid heller ikke tok sin egen mobiltelefon fryktet de raskt at noe kunne ha skjedd.

Flere hundre frivillige deltar i søket etter Sigrid. Det er opprettet en Facebook-side - Finn Sigrid Schjetne i god behold - der du kan følge letingen.

I tillegg til leteaksjonen har politiet startet en større taktisk etterforskning. Blant annet blir overvåkingskameraer i området gjennomgått og politiet ønsker også kontakt med personer som var i området rundt midnatt natt til søndag.

- Vet foreløpig ingen ting
Leder Hanne Kristin Rohde ved voldsavsnittet i Oslo holdt pressekonferanse klokken 12.00 mandag.

- Voldsavsnittet ble koblet inn på søndag. Vi ønsker å starte en etterforskning i tilfelle det har skjedd noe kriminelt. Vi har foreløpig fått inn mer enn 100 tips i saken og flere av dem er interesseante. Blant tipsene er det konkrete tips som gjelder biler i området, sa Rohde.

Hun opplyste at politiet nå avhører venner og familie med håp om å få ny og viktig informasjon i saken. Politiet ser også om det har vært ligende tilfeller tidligere som kan knyttes til denne saken. I følge dittOslo.no ble en ung jente i juni 2010 forsøkt dratt inn i en bil ved Godlia T-banestasjon - bare noen hundre meter fra barnehagen hvor Sigrids eiendeler ble funnet.

Kartlegger veien hun gikk
På spørsmål fra Nettavisen om hvilken vei Sigrid gikk fra venninnene til barnehagen svarte Rohde politiet jobber med å få svar på dette.

- Dette er helt sentralt i etterforskningen. Når de vet hvilken vei hun gikk vil vi sende ut kart til pressen, sier Rohde.

Politet ber også publikum om å holde seg unna borte fra Østmarka, mellom Skullerud og Haugerud, for å unngå å ødelegge for etterforskningen.

- I tillegg ønsker vi kontakt med personer som var på Østensjo mellom 23.30 og 00.30. Vi mener siste livstegn fra savnende var 00.15 natt til søndag, sier Rohde.

Bydelen bistår
Bydel Østensjø har etablert en kriseberedskap i forbindelse med forsvinningssaken.

  • Bydelens kriseteam kan kontaktes på telefon 918 08 073 - kontaktperson Margareth G. Letnes.
  • Helsestasjon for ungdom er åpen i dag, mandag 6. august kl 16:00 – 18:30, adresse: Bogerud senter, Stallerudveien 97.
  • Skolehelsetjenesten ved Skøyenåsen skole: Helsesøster Oddveig Vollan er til stede på skolen hver dag denne uken fra 08:00 - 15:30, telefon 905 56 004.

Kartet nedenfor viser hvor Sigrid gikk fra og hvor hun skulle (i gult) og hvor hun forsvant. Barnehagen der hun forsvant er merket i rødt. Flere naboer, blant annet en ved det blå merket, hørte skrik i tidspunktet jenta forsvant. Kartet er interaktivt slik at du kan orientere deg med tastene øverst til venstre.


View Sigrid-forsvinningen in a larger map

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere