RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå kjører vi døtrene våre overalt

Sist oppdatert:
Sigrid-forsvinningen skaper frykt i nærmiljøet.

ØSTENSJØ SKOLE (Nettavisen): Dag er en av flere hundre frivillige som deltar i søket etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Sammen med andre naboer og bekjente i nærmiljøet har han lett etter Sigrid i flere titalls timer siden hun forsvant på søndag.

- Jeg var ute i ti timer i går og lette. I dag deltar jeg på alle søk både morgen og kveld, sier han til Nettavisen.

Familiefaren forteller at han ikke kjenner foreldrene til den savnede jenta personlig, men at de har flere felles bekjente.

- Jeg har selv to døtre og føler sterkt med foreldrene og den forferdelige situasjonen de må befinne seg i. Derfor ønsker jeg å bidra og hjelpe til på alle måter mulige måter. Situasjonen er skremmende, spesielt siden vi har hatt tidligere episoder med blant annet en stygg overfallsvoldtekt i samme område. Situasjonen nå er at vi kjører døtrene våre overalt, sier han.

Dag håper på det beste, men syns det er skremmende at politiet har funnet sokker og sko som tilhører 16-åringen.

- Jeg er redd hun er tatt med makt, sier han.

Har du tips, foto eller relevant informasjon i forbindelse med denne saken? Kontakt oss på Vaktsjef@Nettavisen.no eller ring 21006047

Politiet lager oversiktskart
Politiet har hittil mottatt over 100 tips i saken, men ønsker fortsatt å komme i kontakt med personer som var ved Østensjø mellom 23.30 og 00.30 natt til søndag.

- Voldsavsnittet ble koblet inn på søndag. Vi ønsker å starte en etterforskning i tilfelle det har skjedd noe kriminelt. Vi har foreløpig fått inn mer enn 100 tips i saken og flere av dem er interessante. Blant tipsene er det konkrete tips som gjelder biler i området, sa Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse tidligere i dag.

På spørsmål fra Nettavisen om hvilken vei Sigrid gikk fra venninnene til barnehagen, svarte Rohde at politiet jobber med å få svar på dette.

- Dette er helt sentralt i etterforskningen. Når de vet hvilken vei hun gikk vil vi sende ut kart til pressen, sier Rohde.

Politiet ber også publikum om å holde seg unna borte fra Østmarka, mellom Skullerud og Haugerud, for å unngå å ødelegge for etterforskningen.

- I tillegg ønsker vi kontakt med personer som var på Østensjø mellom 23.30 og 00.30. Vi mener siste livstegn fra savnede var 00.15 natt til søndag, sier Rohde.

- Kom hjem!
Facebook-gruppen som er opprettet for Sigrid skriver mange av 16-åringens venner om hennes varme personlighet og gode vesen. Hittil har gruppen mer enn 2500 medlemmer.

- VI SAVNER DEG SIGRID TENKER PÅ DEG DAG OG NATT, skriver en jente, mens en annen venninne skriver: kom hjem Sigrid, alle er redde for deg og er våkne hele natten for å finne deg!

Enkelte av gruppens medlemmer foreslår å koble inn synske personer.

- Har noen kontaktet synske personer? Alt må prøves, skriver en kvinne.

Oslopolitiet skriver i en pressemelding at det søkes med både helikopter og hunder.

I tillegg er det foretatt kriminaltekniske undersøkelser på stedet, gjennomført vitneavhør og foretatt rundspørring.

Tips i saken ringes inn til kriminalvakta på 22 66 99 66.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere