RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)/NTB/Privat

- Det har blitt gjort en helt eventyrlig jobb

Sist oppdatert:
Også tirsdag var det enormt mange som møtte opp for å lete etter Sigrid (16).

ØSTENSJØ/OSLO (Nettavisen): I likhet med mandag, ble det også tirsdag ettermiddag arrangert et møte for de som ville være med og lete etter Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

På mandag var det mellom 400-500 personer som hadde møtt opp for å være med på leteaksjonen. Ifølge Nettavisens reporter på stedet, skal det være enda flere som har møtt opp tirsdag.

- Det har blitt gjort en eventyrlig jobb, sier Bengt Eriksen til den store forsamlingen som har møtt opp utenfor Østensjø skole.

- Alle som er her ville fått ti på enhver spillebørs i VG. Dessverre har vi ikke klart å score, for vi mangler fortsatt Sigrid, sier koordinatoren for familien.

Ifølge politiet skal et sted mellom 600-700 personer å ha møtt opp for å være med å lete tirsdag ettermiddag.

Litt før klokken 18 ble forsamlingen delt opp i grupper, og sendt ut til 4-5 forskjellige områder for å lete etter 16-åringen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Etterforskes som kriminalsak
Politiet bekreftet klokken 15.40 at de to unge mennene som videofilmet i Låveveien før Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant, har meldt seg for politiet.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt, opplyste tidligere tirsdag at politiet etterforsker forsvinningen til Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) som en kriminalsak.

- På bakgrunn av den tiden som har gått, så frykter vi at det har hendt henne noe kriminelt, men vi håper at vi tar feil, sa Rohde på en pressekonferanse.

Hun understrekte at politiet fortsatt omtaler den forsvunnede jenta i nåtid og håper å finne henne i live.

- Men hvis vi har en kriminalsak så har vi en svært vanskelig sak med svært få spor, sier hun.

I dag leter frivillige blant annet på Ekeberg, Bøler og i nærområdet på Østensjø der Sigrid forsvant natt til søndag.

Politiet har allerede foretatt kriminaltekniske undersøkelser på stedet, gjennomført vitneavhør og foretatt omfattende rundspørring.

Politiet har fått inn over 300 tips i saken. Blant disse er det spesielt observasjoner som politiet går ut med.

  • Klokken 0015 ble det sett en bil med lysene på stående utenfor barnehagen der Sigrids mobiltelefon, sko og sokk ble funnet. Denne forsvant nedover Låveveien mot Haakon Tveters vei. Politiet ønsker kontakt med den eller de som var i bilen, eller mer informasjon om denne bilen.
  • Ved 23-tiden ble to unge menn observert med videokamera i Låveveien. Politiet ønsker å komme i kontakt med disse to mennene.

De to mennene meldte seg for politiet kort tid etter at de ble offentlig etterlyst.

- De to hadde vært på fest og var på vei hjem. En av dem hadde et videokamera så de filmet. De har ikke noe med hendelsen å gjøre. De er fritidsfilmere, sier en kamerat av de to unge mennene til Nettavisen. Det var kameraten som ringte politiet og fortalte hvem de to unge mennene var. De to hadde da postet på Facebook at de hadde filmet i Låveveien lørdag kveld, og at de skulle melde seg for politiet.

Spørsmålet nå er om de to har filmet noe av interesse for politiet.

Nedenfor ser du kart med sentrale posisjoner i saken, der de to observasjonen er markert. Artikkelen fortsetter under kartet.


View Sigrid-forsvinningen in a larger map

Rohde opplyser at den siste etterforskningen har gått ut på å finne ut mer om Sigrid og hvem hun hadde kontakt med. Man forsøker også å kartlegge Sigrids aktivitet på sosiale medier. Dette er et vanskelig arbeid da denne informasjonen oftest ligger i utlandet. Rohde sa at familie og venner har vært til stor hjelp i dette arbeidet.

Funnet sokk

Under søket i Østmarka er det funnet en sokk som ligner den sokken som ble funnet i nærheten av telefonen hennes ved barnehagen i Låveveien. Begge sokkene er nå til kriminalteknisk analyse for å se om det er fra samme par sokker og om de tilhører Sigrid.

- Vi må prøve alt vi kan
Imens pågår leteaksjonen for fullt.

- Vi leter etter en som ennå ikke er funnet. Vi må ikke gi opp, sa leteleder Bengt Eriksen da over 100 frivillige møtte på Østensjø skole tirsdag morgen.

Kristoffer Strand, Joachim Vinsnes, Aleksander Drzewiecki er 16 år gamle. Kristoffer og Joachim gikk i samme klasse som Sigrid på ungdomsskolen, mens Aleksander gikk i paralellklassen.

Alle gikk på Skøyenåsen ungdomsskole og var naboene til Sigrid. Nå deltar de i letingen.

- Det er viktig å å prøve å gjøre alt vi kan for å finne Sigrid. Vil vil hjelpe til på den måten vi kan, sier Joachim.

Han forteller at han sist så Sigrid siste skoledag på skøyenåsen.

- Vi ønsker å hjelpe til på den måten vi kan, sier kompisen Aleksander.

- Uvirkelig
De beskriver jenta som en morsom, hyggelig og sterk person.

- Hun hadde klare meninger og mange venner. Jeg klarer ikke forstå at det som har skjedd. Det er rett og slett uvirkelig, noe jeg aldri hadde trodd ville ske her, sier Kristoffer.

Alle guttene sier at de vil fortsette å lete etter sin tidligere klassekamerat så lenge det er håp om å finne henne.

- Vi håper at vi finner henne. Det er derfor vi er her i dag, sier Kristoffer.

Interessante observasjoner
Flere biler har blitt sett i området ved Østensjø natt til lørdag og gjennom Facebook-siden «Finn Sigrid Schetne i god behold» etterlyses det nå en «rød bil, langt panser, skade venstre foran, skrapelyder under kjøring». Flere vitner skal også ha sett en mørk Ford i stor fart i området. Om det er den samme bilen er usikkert.

Et vitne kjørte forbi barnehagen der Sigrid forsvant cirka klokken 22.15 - altså to timer før hun ble borte - og gjorde en observasjon av en rød bil.

Nå er observasjonen lagt ut på Facebook og flere har gitt tilbakemelding om at de vil lete etter bilen.

«Vanlig rødfarge bil med langt panser, ikke europeisk produsert bil (kanskje japansk?), skade foran på venstre side og bilen hadde veldig rar skrapelyd når den kjørte i området rundt barnehagen der Sigrid forsvant og ved blokkene på andre siden av veien. En mann av utenlandsk opprinnelse satt i bilen og virket veldig forvirret og stresset, nesten ruset, mens han kjørte frem og tilbake og hit og dit mens han snakket ett ikke europeisk språk i telefonen med noen andre. Det så ikke ut som om han hadde noe mål men bare snuste rundt. Det var to voksne mennesker som observerte mannen og syns oppførselen hans var så mistenksom at de holdt øye med han ut av ett vindu en stund etter at de la merke til han. Politiet har blitt opplyst om dette, men ikke gått ut med det i noen medier, så jeg tenkte det var like greit å legge det ut her så andre som kanskje har observert samme bil eller mann kan legge til noen opplysninger om dette. For hvor tilfeldig er det at en person som oppfører seg så mistenksomt kjører rundt på akkurat det området hvor en 16 årig jente forsvinner to timer senere?» skrev Andrea Nikoline Riise.

- Det var en venn om fortalte det til meg. Han bor i området og så bilen da han kjørte forbi den kvelden. Han ville ikke legge det ut selv og jeg vurderte om jeg skulle gjøre det, men mannen virket veldig forvirret så det er rart, sier Riise til Nettavisen.

Flere personer har plukket opp denne observasjonen og gitt tilbakemelding om at de vil lete etter bilen. Nettavisen har spurt politiet denne observasjonen, men dette er ikke en observasjon som politiet har valgt å fokusere på eller gå ut med offentlig. Rohde sa at det er viktig at personer som var i området melder seg slik at observasjoner eventuelt kan bli "kvitert ut" av saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere