RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Faksimile VG/Privat

Slik blir søsteren ivaretatt

Sist oppdatert:
- Hun blir godt ivaretatt av sin nærmeste familie, og har sine venninner rundt seg hele tiden.

Nesten fem dager etter 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant, har politiet fortsatt få spor i saken.

Politiet har fått inn over 800 tips, men de oppfordrer fortsatt alle som kan ha informasjon eller gjort observasjoner om å ringe politiets tipstelefon: 22 66 96 00.

- Helt uvirkelig
VG skrev torsdag om Sigrids 12 år gamle søster, som uttrykker et stort savn. Sammen med en venninne og onkelen Roy Schjetne tok hun i går en pause fra krisen og tilbrakte dagen på Tusenfryd.

- Det er helt uvirkelig og jeg skjønner det ikke. Sigrid er verdens beste søster, jeg savner henne masse, sier hun til VGs papirutgave.

Familiens talsperson, Geir Strand, sier til Nettavisen at familien setter umåtelig pris på engasjementet naboer og frivillige har vist siden forsvinningen.

- De prøver å holde motet oppe i tung stund. De frivillige som er ute og leter etter Sigrid bidrar til nettopp dette. De holder motet oppe, fordi de viser at de velger å tro at hun lever. Det gjør et sterkt inntrykk og betyr mye, sier Strand.

Blir ivaretatt
Han forteller at Sigrids søster blir godt ivaretatt av foreldre og familie, samtidig som hun tilbringer mye tid med gode venninner.

- Hun har gode venninner rundt seg nesten hele tiden, sier han.

Onkelen, Roy Schjetne, har særlig betydd mye for familien i de tunge dagene.

- Foreldrene har vært en stor støtte for onkelen i over ett år, nå er han en sterk støtte for hele familien, sier Strand.

Roy Schjetne mistet sønnen sin, altså Sigrids fetter, på Utøya i fjor.

Facebook nekter
Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo like etter midnatt natt til søndag.

Siden da har politiet blant annet forsøkt å få tilgang til Sigrids Facebook-konto, men Facebook nekter å gi ut 16-åringens passord.

- Full tilgang til kontoen får de ikke, jeg må dog understreke at jeg vet ikke på dette tidspunktet om de har bedt om det. Det er vårt prinsipp at vi aldri, under noen omstendighet, frigir personlig innloggingsinformasjon til en tredjepart til noen, noe sted i verden, sier Jan Fredriksson, som er talsmann for Facebook i Norden, til Nettavisen.

Facebook hevder at de har gitt norsk politi alt de har bedt om, og sier de er overrasket over at politiet på en pressekonferanse tidligere torsdag opplyste at de ikke hadde fått det.

I en pressemelding torsdag kveld gjentar politiet at de ikke har fått tilgang til Sigrids Facebook-side.

- Facebook har utlevert grunnleggende brukerinformasjon og påloggingshistorikk for den siste tiden. Innholdet på hennes Facebook konto er ikke utlevert, står det i pressemeldingen.

Fikk tilbud om dusør
VG Nett skriver torsdag kveld at familien Schjetne har blitt kontaktet av personer som vil støtte en dusør på en halv million kroner for informasjon som bidrar til å finne 16-åringen.

- Ja, vi har fått tilbud om en dusør på en halv million kroner. Men i samarbeid med politiet har vi valgt å si nei takk. Det skjedde tidlig og var en seriøs henvendelse, men vi gikk i dialog med politiet og de anbefalte oss i denne fasen å si nei, sier familiens talsmann, Geir Strand, til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest