RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En mann ble brutalt banket opp i Guatemala etter å ha blitt mistenkt for tyveri.
En mann ble brutalt banket opp i Guatemala etter å ha blitt mistenkt for tyveri. Foto: Jorge Dan Lopez (Reuters)

Her tar de loven i egne hender

Sist oppdatert:
Lokalsamfunn torturerte tyver og satte fyr på barnemorder.

Nettavisen advarer mot sterke bilder.

Et blodig og makabert drama utspilte seg i byen Tactic, nord i Guatemala torsdag. En rasende mobb tok loven i egne hender da en beruset mann tok seg inn på en skole og drepte to barn.

Mangelen på et pålitelig rettsvesen har ført til lovløse tilstander i det latinamerikanske landet.

I stedet for å ringe politiet har det blitt stadig vanligere at lynsjemobben sørger for «rettferdighet» utenfor domstolene.

Drepte to elever med machete
- Han gikk inn i et klasserom og gikk til angrep på elevene. Han regelrett halshogget en 13 år gammel og gutt og kuttet strupen på en åtte år gammel jente med en machete, opplyser brannmannen Wilson Cahuec, ifølge Daily Mail.

Ifølge innenriksminister Mauricio Bonilla, skal den mistenkte, identifisert som Julio Saquil ha vært svært beruset da han kom til en barneskole nord i Guatemala torsdag, skar over strupen til en åtte år gammel jente og halshogget en jente på 13 med en machete.

Les andre saker i Nettavisen:

Brant til døde
En rasende folkemasse skal ha funnet og konfrontert 35-åringen med drapene senere på dagen. De bandt han fast og satte fyr på mannen, som brant til døde. Ifølge Fox News bestod lynsjemobben av lærere og andre vanlige innbyggere i landsbyen.

Ifølge lokalt politi hadde mannen en lang historie med narkotikaproblemer og voldsepisoder, men de har foreløpig ikke funnet ut hva hans motiv kan ha vært.

I kaoset som oppsto etter at Saquil var påtent og drept, hersket en aggressiv stemning, og fire menn mistenkt for tyveri fikk smertelig erfare lokalbefolkningens vrede.

Heldigvis for de forsvarsløse tyverimistenkte mennene ble de reddet, og arrestert, av politiet.

Nedenfor kan du se bilder fra episodene.

Heldigvis for de forsvarsløse tyverimistenkte mennene ble de reddet, og arrestert, av politiet.

Slike hevnepisoder mot kriminelle er ikke uvanlig i rurale områder i Guatemala, hvor politiet ofte ikke er der for å bistå innbyggerne i kriminalsaker.

Her fraktes Julio Saquil til sitt gravsted etter å ha blitt brent til døde av en sint mobb. Saquil skal ha drept to barn før han ble lynsjet.

Ifølge landets største menneskerettighetsorganisasjon forekom 234 lignende episoder i fjor, hvor folket har tatt loven i egne hender for å få rettferdighet, i stedet for å tilkalle politiet, som mange har mistet tilliten til.

Minst 40 av disse episodene endte med dødsfall.

Les også dette fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere