RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix (NTB)

Fire av ti mener tiåringer bør få karakterer

Sist oppdatert:
Fire av ti mener at tiåringer bør få karakterer i barneskolen, ifølge en meningsmåling som InFact har laget for VG.

Ifølge målingen svarer 42 prosent at det vil være et godt tiltak å innføre karakterer fra femte trinn på skolen i stedet for åttende trinn som i dag. 34 prosent synes en slik endring vil være et dårlig tiltak, mens 25 prosent ikke har noen bestemt oppfatning, skriver VG.

Høyre og Fremskrittspartiet har i flere år gått inn for at elever i barneskolen skal vurderes med karakterer ved skoleårets slutt i fagene matematikk, norsk og engelsk. Skolebyråd Torger Ødegaard (H) i Oslo er tilfreds med at så mange ønsker karakterer for tiåringer.

- Elevene i barneskolen er jo mer enn klar for å få tilbakemelding i form av karakterer. Vi må ha et sett av tilbakemeldinger for å gi dem beskjed om hvor de står i fagene, sier han.

Målingen viser imidlertid at det er de eldste blant de spurte som er de største tilhengerne av karakterer fra femte klasse. Aldersgrupper som selv gjerne har barn i barneskolen, er mer negative. 47 prosent av dem mener karakterer vil være et dårlig tiltak.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) mener karakterer i barneskolen er unødvendig. Fra før er det kjent at Arbeiderpartiet heller ikke ønsker karakterer i barneskolen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere