RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lina Livsdatter (Nordlys)

Sendt hjem med brukket rygg og enorme smerter

Sist oppdatert:
Fikk beskjed om at han var forslått.

Jens Johansen (62) hadde brudd i ryggen, men UNN sendte han hjem med beskjed om at han bare var forslått, skriver Nordlys.

Det var 25. november 2010 at Jens Johansen (62) skadet seg alvorlig i en ulykke hjemme på småbruket i Ørnes i Lyngen.

Den arbeidsomme 62-åringen falt ned fra en stillas, før halvannen meter, og så videre tre meter ned på bakken.

- Jeg falt først fra en stige på stillaset, og så videre ned på bakken, forklarer Johansen overfor Nordlys.

Med hjernerystelse, blod i ansiktet, bristet nese, venstre lillefinger ute av ledd og ryggsmerter krøp han 70 meter hjem hvor kona Vigdis fikk varslet ambulansen.

Mest lest på Nettavisen nå:

Feil del av ryggen
Via legekontoret på Lyngseidet ble han send med blålys videre til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN).

- Ambulansepersonellet tok godt vare på meg, og ga meg videre med en god beskrivelse om hva som var skjedd, men for meg virker det som om vakthavende på sykehuset var midt i vaktskiftet og bare lyttet med den ene øret, forteller Johansen oppgitt.

Til tross for at Johansen skal ha opplyst at det var ryggen som var det store problemet, skal legen ha konsentrert seg om lillefingeren hans.

- Etter hvert fikk de meg på røntgen. Jeg var ikke oppmerksom på det da, men seinere viste det seg at de bare hadde tatt av nakken og øvre del av ryggen.

Legen konstaterte at han bare var forslått og sendte han hjem med beskjed om å fortsette som normalt.

Enorme smerter
- Jeg hadde enorme smerter, men fikk smertestillende, og det var det. Mens jeg burde ha tatt det med ro for å la bruddet gro, fikk jeg beskjed om å fortsette som normalt.

18. desember 2010 tok han kontakt med legekontoret igjen. Der konstaterte de at noe var alvorlig galt, og sendte rekvisisjon til røntgen ved UNN.

- Men jeg hørte ikke noe fra dem, og tenkte at det var et kapasitetsproblem. Da jeg ringte i romjula, fortalte de at rekvisisjonen var kastet da de regnet med at jeg ikke trengte time siden jeg nettopp hadde vært der, forteller han og rister på hodet.

5. januar 2011 fikk han endelig ny time.

- Da tok de bilde av rett del av ryggen, og konstaterte at jeg hadde brudd i fjerde ryggvirvel nedenfra. Neste stopp var akuttmottaket. Der ble han sittende i venteværelset i overkant av seks timer.

- Personen i luka opplyste flere gang at snart var det min tur. Etter fire timer ble jeg hentet inn og lagt på benken i bar overkropp. 20 minutter seinere fikk jeg beskjed om å gå ut på venteværelset igjen.

- Til slutt kom en kvinnelig lege i sivil og sa at det var ingenting de kunne gjøre og at jeg bare måtte reise hjem igjen.

Kritisk til regjeringen
Etter det har ikke Johansen vært i kontakt med UNN. Han er tilbake i jobben som arbeidsleder i Nordsjøen, men plages fortsatt med smerter i ryggen, og kan ikke sitte over lengre tid.

- Jeg er bedre, men langt fra bra, sier Johansen, som ikke ønsker å legge all skylden på UNN.

- Det er en forferdelig inkompetanse, men vi kan ikke bare legge skylden på personalet på sykehusene. Dette er ringvirkninger av den dårlige helsepolitikken som regjeringen fører.

Kommunikasjonsrådgiver ved UNN, Marit Einejord, kjenner ikke det aktuelle saken, men på generell basis påpeker hun at det er viktig at pasientene gir tilbakemeldinger til sykehuset.

- Jeg kan ikke kommentere hvilke vurderinger som er gjort i denne saken. Men det er viktig at vi får tilbakemelding når pasienter føler de har fått dårlig behandling, sier Einejord.

UNN har nylig ansatt en person for å systematisere tilbake meldingene i en database.

- Det er noe de forskjellige avdelingene skal bruke for å bli bedre, opplyser hun.

Les flere saker i Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere