RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

35-åring dømt til livstid for drapet på Lisa Holm

Sist oppdatert:
En 35 år gammel mann fra Litauen er dømt til livsvarig fengsel for drapet på den svenske 17-åringen Lisa Holm, som ble bortført og mishandlet til døde i sommer.

Lisa Holm ble drept i sommer.

Påtalemyndigheten har under rettssaken vist til tekniske bevis og indisier, blant annet DNA-spor og blodspor fra den mistenkte på Lisa Holms klær. Tirsdag falt dommen i Skaraborgs tingrätt i Skövde.

– Det er DNA-bevis som har veid tyngst i bevisførselen, sier dommeren Anna-Karin Lundberg til TT.

– Hadde det vært ett spor på et klesplass, så hadde man kunnet godta det. Men nå er det så mange spor, både på åstedet og på funnplassen, sier hun.

Dødsårsaken ble fastslått å være kvelning og funnene tyder sterkt på at hun døde som følge av henging.

35-åringen har hele tiden avvist all innblanding i drapet, men han har ikke et pålitelig alibi. En bil som ligner på 35-åringens, er blitt sett i nærheten av låven der 17-åringen ble drept. Hun forsvant etter at hun forlot kafeen der hun hadde sommerjobb i Blomberg på Kinnekulle 7. juni.

Fem dager senere ble hun funnet drept i en redskapsbod på en gård noen kilometer unna. 35-åringen ble pågrepet dagen etter.

Han er også dømt til utvisning, samt til å betale erstatning til jentas familie. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere