RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Faksimile/BA

35-åring voldtok håpefulle modelljenter

Sist oppdatert:
Den unge kvinnen kontaktet mannen for å få modelljobb. Det ble hennes mareritt.

Nå er en 35 år gammel Oslo-mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt kvinnen i begynnelsen av 20-årene og to andre kvinner fra Østlands-området, skriver BA.

«En sympatisk person som er flink til å overtale. Så skifter han personlighet og forgriper seg».

Slik beskriver ofrene mannen som har drevet eget firma hvor han formidler ulike artistoppdrag til oppdragsgivere.

Kontaktet på nettet
Kvinnene kom i kontakt med ham via forskjellige nettsteder.

Ni unge kvinner anmeldte tiltalte for seksuelle handlinger i perioden 2005 til 2009. Politiet henla seks av disse sakene, men tok ut tiltale for tre voldtekter de mente å kunne føre bevis for. Tiltalen gjelder de tre nyeste forholdene.

En politiførstebetjent ga i Oslo tingrett uttrykk for han ikke kjente til andre tilfeller der samme person er anmeldt av så mange, med unntak av en sak om overfallsvoldtekt.

Alle ble overrasket
Et fellestrekk i alle sakene er ifølge førstebetjenten overraskelsesmomentet; den seksuelle handlingen kom helt brått på de fornærmede.

Retten er enig. Ikke bare skjedde den seksuelle handlingen raskt, men det var også uten forutgående flørting, og uten at tiltalte og de fornærmede kjente hverandre noe særlig, i noen tilfeller rett etter at de møttes.

Flere at de fornærmede har gitt uttrykk for at tiltalte narrer eller lokker dem med vertinnejobber, modelljobber, foto med videre.

Nektet skyld
35-åringen har hele tiden nektet straffskyld. Både han og hans forsvarer har pekt på økonomiske motiver som mulig forklaring på anmeldelsene.

Retten anser muligheten for at de fornærmedes anmeldelser og forklaringer er konstruert ut fra økonomiske motiver som rent teoretisk

I skjerpende retning legger retten vekt på at 35-åringen satte to av kvinnene i en situasjon der han hadde kontrollen, ved å overtale dem til å kle av seg for massasje.

- Misbrukte tilliten
Offeret fra Bergens-området kom til ham på grunn av en jobb som ble avlyst, og hadde ikke noe annet sted å gjøre av seg enn hos ham.

«Tiltalte overtalte og innga tillit, som han deretter misbrukte», går det frem av dommen, som også peker på at mannen var ti år eldre enn sine ofre.

To år av straffen på fire års fengsel ble gjort betinget med en prøvetid på to år. Bakgrunnen for den milde reaksjonen er den lange tiden som har gått siden anmeldelsen, og til saken nylig kom opp for retten.

Han må også betale kvinnene til sammen 450 000 kroner i oppreisningserstatning.

Les flere saker fra Bergensavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere