RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

35 evakuert etter bygårdsbrann

Sist oppdatert:
Røyken lå tett over Svolvær sentrum da det brøt ut brann i en gammel bygård.

35 personer ble evakuert da det brøt ut brann i en bygård i Svolvær natt til mandag. I tillegg ble mange personer vekket opp og varslet i tilfelle brannen skulle spre seg. Slukkingsarbeidet pågikk for fullt i morgentimene, og røyken lå over Svolvær sentrum.

Klokka 07.30 melder politiet til Nettavisen at to bygninger har brent helt ned og at etterslukkingen pågår.

- Ingen personer ble skadet i brannen, men en brannmann ble sendt til sykehus for sjekk etter å ha vært eksponert for mye røyk, sier operasjonsleder Grete Birkeland ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Ifølge Birkeland ble 35 personer fysisk evakuert og ble innkvartert på hotell i byen. En rekke andre personer i nabolaget ble vekket opp og bedt om å være klare til evakuering i tilfelle brannen skulle spre seg.

Det var ved 00.30-tiden politiet fikk melding om brannen. Den oppsto i en gammel bygård i Vestfjordgata 18 i sentrum av byen, der det er tett trehusbebyggelse.

Det er en fotoforretning og leilighet i bygget der brannen oppsto. Ingen av de som bor i huset var hjemme da brannen brøt ut, skriver Lofotposten.no.

Ifølge NRK Nordland lå røyken rett over sentrum av byen i de tidlige morgentimene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere