3,5 millioner barn i faresonen

Foto: REUTERS/Adrees Latif

FN frykter de vannbårne sykdommene etter flommen i Pakistan. Generalsekretær Børge Brende i Røde Kors sier den internasjonale hjelpen må trappes kraftig opp.

17.08.10 10:18

FN advarte mandag om at 3,5 milloner barn kan bli smittet av vannbårne sykdommer og at de venter tusenvis av koleratilfeller, melder nyhetsbyrået AFP.

Generalsekretær Børge Brende i Røde Kors i Norge frykter at en koleraepidemi skal spre seg i det flomrammede Pakistan. Nå oppfordrer han igjen det internasjonale samfunnet om å trappe opp hjelpen. Katastrofen, som nå har pågått i tre uker, har rammet totalt 20 millioner mennesker, nær 900.000 hjem er skadd eller ødelagt og regnet fortsetter å falle. Seks millioner mennesker er avhengig av langsiktig hjelp.

- Vi ser nå det virkelige omfanget av katastrofen i Pakistan. Behovet for hjelp er nesten ufattelig, sier han ifølge rodekors.no.

Han peker på at mange flomofre er svekket og dehydrert og at sykdommer kan spre seg. Selv ankom Brende søndag Mingora i Swatdalen, der det første tilfellet av kolera er påvist.

Pakistan Røde Halvmåne har nå nådd ut til nesten alle de berørte distriktene med sine 100.000 frivillige og over 5000 lokalt ansatte.

- Samtidig er det slik at hjelpeinnsatsen ikke klarer å holde følge med det økende omfanget av denne krisen, sier Brende.

Leger Uten Grenser er en av hjelpeorganisasjonene som har vært i sving fra første dag etter flomkatastrofen i Pakistan. Se videoreportasje fra en av organisasjonens mobile klinikker under.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.