Gå til sidens hovedinnhold

35 millioner til nye studentboliger

Den nye Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus får hyggelig starthjelp fra statsråden.

OSLO: 1. januar ble Studensamskipnaden i Oslo og Oslo og Akershus-høgskolenes studentsamskipnad slått sammen til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO). Til åpningen av Vestgrensa 2 hadde statsråden for forskning og høyere utdanning med seg en «gave» til den nye samskipnaden på 35,8 millioner kroner.

– Det vil utgjøre 143,4 nye hybelenheter, sier Tora Aasland

– Utdanning er det største den enkelte kan gjøre for å endre sin egen posisjon i samfunnet. Skal vi ha en reell lik rett til utdanning må det å bo og leve mens man studerer ikke være forbeholdt dem med midler, sa Aasland.

Hun understreket at regjeringen har holdt sine løfter fra 2005 om at det skal bygges minst 1000 nye studentboliger i Norge hvert år.

– Vi vil ikke be private om å bygge studentboliger, slik enkelte ungdomspolitikere har tatt til orde for. Jeg mener det er riktig og viktig at det er samskipnadene og det offentlige som tar hånd om det, sa Aasland ved åpningen av Vestgrensa 2.

Byggetrinn to av studentboligene i Vestgrensa ble åpnet fredag.

Styreleder i SiO, Fredrik Øren Refsnes, er glad for signalene, men ikke helt tilfreds.

– Vi er veldig fornøyd med å få midler til å bygge nær 145 boliger, men vi hadde søkt om tilskudd til 220, i tillegg til å oppgradere eksisterende studentboliger. Nesten halvparten av studentene som står i boligkø er i Oslo, derfor kommer vi til å jobbe for flere boliger i Oslo også fremover. Det vi fikk i dag var godt, men ikke godt nok, sier Refsnes.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping