35 skal vitne i Svein Ludvigsens overgrepssak

Svein Ludvigsen (72) møter i juni i Nord-Troms tingrett anklaget for å ha misbrukt sin stilling som fylkesmann til å skaffe seg seksuell omgang med enslige asylsøkere.

Svein Ludvigsen (72) møter i juni i Nord-Troms tingrett anklaget for å ha misbrukt sin stilling som fylkesmann til å skaffe seg seksuell omgang med enslige asylsøkere. Foto: Anders Wiklund / Tt (NTB scanpix)

Om lag 35 personer skal vitne i rettssaken mot tidligere fiskeriminister og Høyre-politiker Svein Ludvigsen i juni.

08.05.19 07:39

Det opplyser statsadvokat Tor Børge Nordmo til VG.

Ifølge avisa består saken i hovedsak av vitneforklaringer, bildebevis, dokumentbevis, tekniske bevis og kommunikasjon mellom Ludvigsen og de fornærmede.

72-åringen møter 11. juni på tinghuset i Tromsø, anklaget for å ha tvunget unge asylsøkere til seksuell omgang ved å gi inntrykk av at han kunne gi og frata dem statsborgerskap.

Les mer: Tiltalt for å ha sexmisbrukt enslige asylsøkere

Blant annet skal politi og hjelpeapparat forklare seg om den umiddelbare kontakten med fornærmede etter at saken ble et faktum. Også sakkyndigvitner, behandlere, naboer og bekjentskaper er på vitnelisten, i tillegg til en form for karaktervitner og samarbeidspartnere Ludviksen har hatt i ulike verv, opplyser statsadvokaten.

Til VG sier en av Ludvigsens forsvarer, Kai Vaag, at hans klient nekter straffskyld.

Rettssaken er berammet i Nord-Troms tingrett 11.–25. juni.

Les Skjalg Fjellheims kommentar: Det dypeste fallet

(©NTB)

Fakta

Svein Ludvigsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.