RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Inge Fjelddalen (Telemarksavisa)

350 fulgte Linn Madelens begravelse

Sist oppdatert:
Begraves hjemme på Stathelle i dag.

(Telemarksavisa) Stathelle kirke var fullsatt under begravelsen som startet klokken 13.00.

Ifølge TAs journalist på stedet, fulgte samtlige av de 350 som deltok i begravelsen Linn Madelen Bråthen helt til graven. Foruten den nærmeste familien, besto gravfølget av nære venner, kjente og naboer på Stathelle.

SISTE: Den drapssiktede politimannen fra Telemark er i Tønsberg tingrett varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i isolasjon.

Linn Madelen Bråthen ble funnet død i vannet ved Sandøya utenfor Brevik lørdag 3. august. En politimann som var bekjent av henne er siktet for å ha drept Bråthen.

Det er kommet inn mange tips i saken mot en politimann som er siktet for å ha tatt livet av en kvinne ved å kaste henne ut fra Breviksbrua i Telemark.

Politiadvokat Lise Dalhaug ba under fengslingsmøtet i Tønsberg tingrett fredag om at mannen varetektsfengsles i fire uker, noe han motsatte seg.

Dalhaug varslet opprinnelig et krav om at fengslingsmøtet skulle gå for lukkede dører, men gikk tilbake på dette.

Les også: Her er den siktede politimannen

Les også: Tina brøt loven og fant sannheten

Isolasjon
Politiet ønsker at politimannen skal sitte i fullstendig isolasjon de to første ukene av varetekten og ilegges brev- og besøkskontroll resten av tiden. I tillegg ønsker politiet at mannen nektes adgang til medier i hele perioden.

Politiet ønsker heller ikke at den siktede skal få tilgang til de fleste av dokumentene i saken, blant annet vitneavhør.

– Grunnen er at vi ikke ønsker at han skal kunne tilpasse sine forklaringer. Vi mener det er nødvendig, men jeg kan ikke gi detaljer om hva som står i dokumentene som gjør at vi ikke ønsker at han skal ha innsyn, sa politiadvokaten etter fengslingsmøtet.

– Vi har mye etterforskning foran oss, men det vil også bli gjort en fortløpende vurdering av om det er nødvendig å holde siktede i varetekt, la hun til.

Interessert i tips
Dalhaug opplyser at etterforskningen fortsatt pågår for fullt.

– Vi har foretatt en rekke vitneavhør, og det gjenstår fremdeles en del. Det er kommet inn mange tips til tipstelefonen, og vi er fremdeles interessert dersom noen kan si oss noe de mener kan ha interesse for saken, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Politimannen, som er i begynnelsen av 40-årene, er siktet for å ha kastet eller dyttet Linn Madelen Bråthen (33) fra Breviksbrua natt til 3. august. Hun ble funnet død ved Sandøya i Bamble. Politimannen, som kjente Bråthen, ble først pågrepet for å ha avgitt falsk forklaring i saken. Han endret da forklaring og sa han hadde vært vitne til at hun hoppet fra broen, men at han fikk panikk og derfor ikke meldte fra.

Varden skriver at den siktede sendte en beroligende tekstmelding til Bråthens samboer, som ble bekymret da hun ikke kom hjem den aktuelle natten.

Politiet tror altså ikke på mannens nye forklaring, og torsdag ble siktelsen utvidet til å gjelde forsettlig drap. Bilder fra et overvåkingskamera viser at de to gikk mot brua sammen kort før det tidspunktet politiet mener Bråthen døde.

Linn Madelen Bråthen bisettes fredag ettermiddag fra Stathelle kirke. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere