*Nettavisen* Nyheter.

3500 ledige jobber

Ledigheten går ned og antall ledige jobber øker i Hordaland. Ved inngangen til mars var drøyt 7000 personer arbeidsledige her i fylket.

I løpet av februar ble det registrert nesten 3500 ledige stillinger her i fylket, en økning på hele 77 prosent fra samme tid i fjor, skriver Aetat i en pressemelding. Oppgangen fordeler seg på nesten alle stillingskategoriene, med størst etterspørsel innen handelsarbeid, pleie- og omsorgsyrkene, og etter selgere, ingeniører og teknikere.

Samtidig går antall arbeidsledige kraftig ned fra samme tidspunkt i fjor. Ved utgangen av februar var det registrert 7089 arbeidsledige personer i Hordaland, en nedgang på 19 prosent fra samme tidspunkt i fjor, viser statistikken. 3,1 prosent av arbeidsstokken er registrert som ledige ved inngangen til mars. Fra inngangen til 2006 har antall arbeidsledige gått ned med 18 prosent.

I forhold til arbeidsstyrken har Norheimsund og Nesttun den laveste ledigheten, mens ledigheten er størst i Bergen.

«Den sterkeste nedgangen har kommet innenfor de typiske konjunkturutsatte yrker som industriarbeid, bygge- og anleggsarbeid og innenfor naturvitenskapelige yrker som ingeniører og sivilingeniører. Dette er også årsaken til en større nedgang i ledigheten blant menn.», heter det i pressemeldingen fra Aetat.

På landsbasis er det registrert i underkant av 72.000 arbeidsledige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag