RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Elin Reitan (Side2)

Elever må se på Hellstrøm i stedet for heimkunnskap

Sist oppdatert:
På grunn av innkjøpsstoppen er det ikke midler til å kjøpe inn råvarer i faget mat og helse.

På grunn av innkjøpsstoppen har undervisning i matlaging blitt erstattet med «Hellstrøm rydder opp» ved Kalstad skole. På Kragerø barne- og ungdomsskole har klasser måttet tegne mat, framfor å få praktisk undervisning.

- Jeg vet at elever ved Kastad skole har måttet se på «Hellstrøm rydder opp», fordi det på grunn av innkjøpsstoppen ikke er midler til å kjøpe inn råvarer i faget mat og helse. På samme skole har også gymtimer blitt erstattet med video. På Kragerø barne- og ungdomsskole har elever måttet tegne mat, framfor å få praktisk undervisning, sier Ingun Kilen Thomassen til TA.

Hun har har ett barn på hver av de to Kragerøskolene. Nå har hun sendt brev til Fylkesmannen i Telemark, der hun ber om en vurdering av om sparetiltakene som er innført i Kragerø kom­mune bryter med bestemmelser i Opplæringsloven.

Mer fra Nettavisen:

Ble sendt hjem fra skolen
Nylig ble hennes datter i niendeklasse ved Kragerø barne- og ungdomsskole sendt hjem fra skolen, fordi det ikke fantes vikarlærer eller mulighet for tilsyn.

- For meg betyr det ikke så mye om det er en eller fem timer elevene går glipp av. Dette handler om prinsippet om at elevene skal få den undervisningen de har krav på, og som kommunen har plikt til å gi, sier hun.

- Jeg har sendt brevet til Fylkesmannen kun på vegne av meg selv. Men jeg vet at FAU-ene vurdere det samme, sier Kilen Thomassen. I brevet etterlyser hun om kommunen har hjemmel til å sende elever hjem eller erstatte un­dervisningen med kun tilsyn, som en følge av at det er innført innkjøpsstopp og begrensninger i vikarbruken.

- Konsekvensen for elevene blir at de mister lovhjemlet rett på undervisning i enkelte fag, skriver hun.

- Ikke full oversikt
Skolesjef Gro Lien i Kragerø kommune forteller at hun er orientert om innholdet i Kilen Thomassens brev til Fylkesmannen, men at hun har ennå ikke lest brevet selv.

- Jeg følger godt med på hva som skjer som en konsekvens av sparetiltakene som er innført. Hittil er det svært få klasser som er sendt hjem, men en del klasser har måttet nøye seg med kun tilsyn, sier hun.

- Vi har sendt ut et nytt skjema til skolene for registrering av avvik. Førstkommende mandag vil jeg ha en mer konkret oversikt over hvor mye hjemsending og tilsyn det har vært etter at sparetiltakene ble innført, sier Lien.

Les flere saker fra Telemarksavisa.

Mest lest på Nettavisen nå:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere