RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bhatti er vantro

(gudmundson.blogspot.no)
Sist oppdatert:
- Når islam sier klart ifra at de som utfører terror er vantro, mener jeg Bhatti er vantro, sier norsk muslimsk leder.

Oslo (NTB): De nye bildene av straffedømte Arfan Bhatti (35) hvor han poserer med et automatvåpen, skaper sterke reaksjoner i det norske muslimske miljøet. Bhatti er vantro, mener en norsk muslimsk leder.

Nye bilder av Bhatti ble onsdag publisert på en blogg som drives av en svensk journalist. Bildene viser Bhatti posere med et automatvåpen i et fjellområde som trolig er i grenseområdet mellom Afghanistan og Pakistan. Bhatti viser seg også fram sammen med andre væpnede menn, og han poserer, fortsatt med våpen i hånden, sammen med barn.

Bhatti har også oppdatert profilbildet sitt på Facebook med et av de nye våpenbildene.

Tidligere generalsekretær i moskeen Minhaj ul-Quran, Mohammed Faiz Alam, retter kraftig skyts mot Bhatti. Overfor VG forteller Alam at den muslimske teologen Muhammad Tahir ul-Qadri har utarbeidet en fatwa, det vil si en teologisk begrunnet utredning, som konkluderer med at ekstremister avviker fra «den rette lære».

- Når islam sier klart ifra at de som utfører terror er vantro, mener jeg Bhatti er vantro i forhold til fatwaen til dr. Qadri, sier Alam.

Han viser til at det ifølge den samme teologens oversettelse av Koranen heller ikke finnes noen ord som legitimerer «hellig krig» eller å kjempe for sharialover i Norge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere