RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap-politiker varslet om Ingebrigtsen-saken i fjor

(Nordlys)
Sist oppdatert:
- Jeg sa det var en tikkende bombe, sier politikeren, som nå sier han vil trekke seg fra partiet om de ikke rydder opp.

Ap-politikeren Svenn Arne Nielsen sier han varslet partiet om Ingebrigtsen-saken før nominasjonen til kommunevalget i fjor.

Til Dagbladet og Nordlys sier Nielsen at han kalte saken «ei tikkende bombe».

Han mottok det han kaller urovekkende opplysninger om Roger Ingebrigtsen høsten 2010. Ingebrigtsens navn ble da diskutert i forbindelse med Troms Aps nominasjon til kommunevalget i 2011.

Han forteller at han på et partiarrangement hadde en samtale med to kvinnelige kolleger, som begge var opprørte over Ingebrigtsen. Han oppfattet det som at de snakket om den 25 år gamle kvinnen han innledet et seksuelt forhold til da hun var 17. Deretter kontaktet Nielsen nominasjonskomiteens leder Oddny Aleksandersen tidlig i 2011.

- Jeg følte jeg måtte gå videre med dette, og jeg fortalte om det jeg hadde hørt. Jeg sa det var bekymringsfullt, og ei tikkende bombe. Vi hadde bare en kort samtale, og hva hun gjorde videre vet jeg ikke, sier Nielsen. Han sier han ikke gikk videre til fylkeslederen med saken, siden han følte han allerede hadde varslet.

Nielsen reagerer kraftig på det som nå skjer og sier han vil trekke seg fra partiet dersom ikke ledelsen rydder opp og stiller seg bak 25-åringen.

Ved siden av Nielsen har bare to partitopper tidligere sagt at de har hatt kjennskap til saken. Dette er tidligere kommunetopp i Tromsø, Vibeke Ek, som søndag fortalte Dagbladet at 25-åringens forhold til Ingebrigtsen var velkjent. Også Synnøve Søndergaard i nominasjonskomiteen bekreftet at hun kjente til saken.

Henriksen møtte kvinnen
Martin Henriksen, som står på førsteplass på stortingslisten til Troms Arbeiderparti, opplyser torsdag at han møtte den 25 år gamle kvinnen som hadde et seksuelt forhold til Roger Ingebrigtsen, før saken ble offentlig kjent.

Han møtte henne bare få dager før saken ble kjent i mediene, melder NRK.

- Ja, vi har vært på et møte sammen i regi av fylkeskommunen etter det, sier han.

På spørsmål om Henriksen diskuterte Ingebrigtsen-saken med den nå 25 år gamle kvinnen på møtet i fylkeskommunen, svarer han:

- Nei, overhodet ikke.

Møtet ble ifølge Troms fylkeskommunes nettsider holdt tirsdag 27. november.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere