RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
REAGERTE: Carl I. Hagen la ut en oppgitt melding på Facebook etter å ha sett TV 2-nyhetene tirsdag kveld.
REAGERTE: Carl I. Hagen la ut en oppgitt melding på Facebook etter å ha sett TV 2-nyhetene tirsdag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

- Det er en hån mot det norske folk

Sist oppdatert:
Carl I. Hagen reagerer kraftig på avsløringer om at Profetens Ummah-leder får over 19.000 kroner av NAV i måneden.

Tirsdag kveld skriver TV 2 om det som skal være store interne splittelser i den ekstreme islamistiske gruppen Profetens Ummah. Bakgrunnen for konflikten skal være misnøye med at lederen Ubaydullah Hussain mottar store pengebeløp i støtte fra NAV.

Arbeidsledige Ubaydullah, som egentlig heter Arsalam Maroof Hussain, mottar nemlig 963 kroner i dagpenger av norske skattekroner, ifølge TV-kanalen.

Det utgjør 19.260 kroner i måneden, før skatt.

- Får mer en gjennomsnittet
Ifølge NAV var den gjennomsnittlige dagsatsen for ledige 750 kroner i 2012. Det betyr at Hussain får mer enn gjennomsnittet.

Dette har fått tidligere FrP-formann, Carl I. Hagen, til å se rødt.

«TV 2 melder at en av lederne i Profetens Ummah mottar over 19.000 kr fra NAV pr måned. Det er mer enn en minstepensjonist mottar etter årevis med innbetaling så vidt jeg vet. Her er det enten et sprøtt regelverk eller sprø håndtering fra NAV» skriver han på Facebook.

Han er minst like oppgitt når Nettavisen snakker med ham på telefon tirsdag kveld.

- Et hån
- Det er en hån mot det norske folk, minstepensjonister og andre som lider og sliter med NAV-søknader at en mann som bruker mesteparten av sin tid til å kjempe mot Norge og norske verdier får en støtte av slik karakter, sier Hagen til Nettavisen.

Han håper nå at Ubaydullah gjør seg fortjent til pengene han får utbetalt av NAV.

- Hvis han er arbeidsledig, tar jeg det for gitt at han møter regelmessig hos NAV og er tilgjengelig for forefallende arbeid, plukke søppel i byen eller lignende, påpeker Frp-ikonet.

Skjønnsmessige vurderinger
Hagen mener at reglene bør endres, dersom TV 2s opplysninger stemmer, og Hussain mottar nesten 1.000 kroner daglig som arbeidsledig.

- Dersom utbetaling av en slik ytelse under helt spesielle omstendigheter vil være i strid med allmenn rettsoppfatning bør NAV-ansatte ha myndighet til å gjøre skjønnsmessige vurderinger, sier han oppgitt.

Også Frp-leder Siv Jensen retter hard kritikk mot regjeringen. På Facebook har hun postet følgende kommentar:

- Hvor er regjeringens handlekraft? Hvordan ekstremister kan få mer utbetalt hver måned enn folk som er uføre eller har en normal jobb er ganske utrolig. Dette vil FrP stanse!

Raser på Facebook
Også på Nettavisens Facebook-side debatteres det heftig:

- Trist når enkelte uføretrygda mottar 13500 kroner, skriver en bruker.

En annen mener det er på tide det blir satt i fokus hva som forgår i Norge.

- For min del så måtte jeg søke Nav om å få reise på tur en uke til tyrkia , mens andre reiser og motter sin trygd eller hva det er. Ikke rimelig at dette her kan gå upåaktet hen. Likhet for loven for gjelde alle, skriver en annen misfornøyd Nettavisen-leser.

Kast deg inn i debatten her:

Hussain har tidligere uttalt at skattepenger går til å krige mot islam. Han ønsker ikke kommentere NAV-stønaden sin overfor TV 2.

Fakta: Ubaydullah Hussain

Framstår som en talsmann for gruppen Profetens Ummah og har ved flere anledninger vært i medienes søkelys.

Han var én av initiativtakerne bak markeringen som ble holdt utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo i september i protest mot filmen «Innocence of Muslims» og det som oppfattes som hån av profeten.

På Facebook skrev han den gangen:

«Endelig skal vi vise Norge og resten av verden at vår lojalitet ligger hos Allah SWT, og at vi er i stand til å forsvare vår kjære profet Muhammed S.A.W!!!».

Under demonstrasjonen ved USAs ambassade ble det blant annet ropt slagord som hyllet Osama bin Laden.

Da det ble kjent at norske islamister dro til Syria for å krige, ga Ubaydullah Hussain dem sin støtte.

- Profetens Ummah har ikke rekruttert noen av disse brødrene, men bidratt med hjelp og støtte til dem. Når de reiser for en så vakker sak, så er det vår plikt som troende muslimer å hjelpe dem med det de måtte ønske, meldte han i en e-post til Aftenposten.

Troppet opp i Krekar-rettssak Under rettssaken mot mullah Krekar i Oslo tingrett i august ankom Ubaydullah Hussain rettssalen ved åpningen og satte seg på tilhørerbenken bak pressen sammen med Arfan Bhatti og en annen mann. Da dommeren opplyste Bhatti om at han kunne utvises på grunn av en dom fra 2008 forlot de tre rettssalen uten protester. På vei ut stoppet de i døren og hilste høflig mot Krekar, som hilste tilbake.

I et intervju med Morgenbladet i oktober sa Ubaydullah Hussain at han mener sharia bør være et mål for alle muslimer i Norge og at man som muslim ikke kan være imot dødsstraff. Han uttalte at flere handlinger kan føre til dødsstraff, som for eksempel å krenke profeten eller brenne Koranen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere