RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lytternes romanpris til Pedro Carmona-Alvarez

Oslo (NTB): Pedro Carmona-Alvarez roman «Og været skiftet og det ble sommer og så videre» er kåret til P2-lytternes favorittroman.

P2s romanpris deles ut av en lytterjury på seks personer, som de siste dagene har diskutert bøker i flere program på P2, med Marta Norheim som debattleder.

Norsk-chilenske Pedro Carmona-Alvarez har tidligere fått kritikerprisen for beste oversettelse, Sult-prisen og Cappelenprisen. Han er bosatt i Bergen.

- En vakker liten roman om ødeleggende sorg, om et ungt menneskes evne til å klare alt og om fremmedfølelsens makt. En skillingsvise av en bok, heter det blant annet i omtalen av boka.

I alt var seks bøker nominert: Pedro Carmona-Alvarez: «Og været skiftet og det ble sommer og så videre», Vigdis Hjorth: «Leve posthornet!», Eirik Ingebrigtsen: «Heimfall. Ei juleforteljing», Atle Næss: «Teltmakeren», Kjersti Annesdatter Skomvoll: «Monstermenneske» og Per Petterson: «Jeg nekter».

Av disse ble Eirik Ingebrigtsens, Per Pettersons og Carmona-Alvarez' bøker valgt ut til finalen og diskutert på P2 lørdag ettermiddag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere