Gå til sidens hovedinnhold

36-åring fengslet for knivstikking på trikk

Oslo (NTB): Politiet fikk lørdag medhold i fire ukers varetekt for en 36-årig cubaner som er siktet for å ha knivstukket tre billettkontrollører på trikken i Oslo. Mannen hevder det var selvforsvar.

Det var torsdag formiddag at en kvinnelig og to mannlige kontrollører ble knivstukket på en trikk på Solli plass. En 45 år gammel mann fra Chile løp fra stedet, men meldte seg senere for politiet. Han er sjekket ut av saken. En 36 år gammel mann fra Cuba ble holdt igjen av kontrollørene og pågrepet av politiet.

Lørdag ble 36-åringen fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Politiadvokat Per Niklas Hafsmoe i Oslo politidistrikt ba om fire ukers varetektsfengsling og fikk medhold.

- Han har erkjent de faktiske forholdene, men forklarte at han fikk panikk og handlet i selvforsvar. Han mener at billettkontrollørene tok kvelertak på ham da han forsøkte å gå ut under kontroll, sier 36-åringens forsvarer, advokat Ole Andreas Uttberg, til NTB.

36-åringen har tatt betenkningstid på om han vil anke fengslingen. Politiet har ennå ikke fastslått mannens identitet, da han kom til Norge for bare to uker siden.

Tre av fire billettkontrollører, to menn og en kvinne, ble stukket i armer og bein, men alle ble utskrevet fra sykehus senere samme dag. (©NTB)

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft