Gå til sidens hovedinnhold

36 omkomne identifisert

Tre nordmenn var blant de 228 omkomne etter Air France-ulykken.

– Jeg kan bekrefte at vi har hatt løpende kontakt med brasilianske myndigheter og vi fikk vite i går at det er 36 som er identifisert og 51 omkomne som er funnet. Ingen av de identifiserte er norske, sier Norges ambassadør til Brasilia, Turid Eusébio, til Nettavisen.

Letemannskaper har innstilt søket etter omkomne fra Air France-ulykken. Dermed svinner håpet for å finne levningene til nordmennene om bord på Airbus A330-flyet.

La frem ny rapport
Torsdag ble den innledende granskningsrapporten lagt fram under en pressekonferanse. Den franske havarikommisjonen har konkludert med at flyet ikke gikk i oppløsning i luften som først antatt, men ble ødelagt under sammenstøtet med vannet.

– Fra og med i dag er vi langt fra å ha en klar oppfatning på hva som forårsaket ulykken, sa leder for den franske granskningen Alain Bouillard.

Les også: – Ble ikke ødelagt i luften

Granskerne opplyste også at defekte hastighetsmålere var en faktor, men ikke årsaken til flyulykken. Tidligere har det blitt spekulert på at de defekte hastighetsmålerne forårsaket selve styrten.

Signalene blir svakere
Flyets ferdskriver, også kalt de svarte boksene, ligger på havbunnen og er ennå ikke lokalisert. Håpet om å finne dem er i ferd med å renne ut fordi boksene avgir sterke signaler i kun 30 dager etter havariet.

Letemannskaper vil likevel fortsette søket etter ferdskriveren i ytterligere ti dager, opplyser franske luftfartsmyndigheter.

Air France 447 styrtet i Atlanterhavet 1. juni. Alle de 228 om bord er bekreftet omkommet.

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobil-abonnementet

Kommentarer til denne saken