Gå til sidens hovedinnhold

36 prosent av oss lytter på digitalradio

Oslo (NTB): Stadig flere av oss lytter på digitalradio. Men fortsatt står FM-radioen sterkt, bare fire år før sendingene kan bli stoppet.

36 prosent av alle radiolyttere hørte på digitalradio i andre kvartal i år, går det fram av Digitalradioundersøkelsen fra TNS Gallup. Det er en økning på 2 prosentpoeng fra første kvartal.

Den første målingen av digital radiolytting her i landet ble gjort i fjerde kvartal 2012. Da var lyttertallet 31 prosent.

Disse målingene er viktige fordi Stortinget har bestemt at minst 50 prosent av oss må lytte til digitalradio i 2015 hvis FM-båndet skal bli slukket i 2017. Hvis færre enn halvparten bruker digitalradio, bli slukkingen utsatt til 2019. Det vil koste NRK store ekstrautgifter.

- Med den utviklingen vi ser i lytteroppslutningen, vil vi nå slukkekravet i 2015, sier kommunikasjonssjef i Digitalradio Norge, Mari Hagerup.

Undersøkelsen viser at flertallet på 64 prosent av radiolytterne fortsatt bruker FM-radio. Men andelen har gått tilbake med hele 7 prosentpoeng siden Digitalradioundersøkelsen ble tatt opp for første gang i fjor høst. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar