RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skole vil bruke utenlandske flagg på 17. mai

Foto: Alexander Winger (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Aspøy skole i Ålesund har barn fra 15 land. Det ønsker de skal vises i 17. mai-toget.

Den multikulturelle skolen, som blant annet driver morsmålsopplæring, har henvendt seg til 17. mai-komiteen i byen, og spurt om å få bruke andre flagg enn det norske på nasjonaldagen, skriver lokalavisen Sunnmørsposten i dag.

Har du tips eller innspill? Kontakt Nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no !

Rektor Ann Elin Haadem forklarer til avisen at de har laget flaggene selv.

Skal gå forrest i toget
– Dette er flagg i papir med norsk flagg på én side, og et annet flagg på andre sida, for elevene som ønsket det, sier hun.

Flaggene ble opprinnelig laget i forbindelse med feiringen av skolens 90-årsjubileum, og på grunn av jubileet skal elevene i år gå forrest i byens 17. mai-tog.

Skapte debatt i Oslo
Tilbake i 2008 skapte samme problemstilling stor debatt i hovedstaden. Den gang valgte Oslo-ordfører Fabian Stang å overkjøre 17. mai-komiteen og tillate alle verdens flagg i toget.

- Fra bystyrets side oppfordrer vi til å føre det norske flagget, men det er ikke noe forbud mot å ha med seg flagg fra andre land, sa Stang den gang.

Komité-leder Aamir Sheikh i Oslo insisterte den gang på at dersom barn gikk med andre lands flagg, var det skolens plikt å ta flagget fra barna.

Fabian Stang sa da at han mente det er helt absurd å skulle ta fra noen et flagg eller kaste dem ut av toget fordi de går med andre lands flagg.

Avventer 17. mai-komiteen
Flagg-forespørselen i Ålesund ligger nå til behandling hos 17. mai-komiteen, som først sendte saken til kommunen, men fikk den tilbake på sitt bord.

Det har foreløpig ikke lyktes Nettavisen å komme i kontakt med rektor Ann Elin Haadem.

Hva mener du om denne saken? Delta i debatten i kommentarfeltet! Vi oppfordrer til en saklig debatt. Rasistiske eller hatefulle ytringer vil bli slettet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere