RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her slåss én elg mot en ulveflokk

Foto: LiveLeak (faksimile)
Sist oppdatert:

En fotograf fikk et blinkskudd da en elgku og hennes nyfødte kalv ble angrepet av en sulten ulveflokk i villmarken i Alaska. Elgen slåss med nebb og klør for å holde rovdyrene borte fra kalven. Det hele utvikler seg til å bli en kamp om liv og død.

Elgkuen tar stilling i en vanndam, mens ulvene omringer henne og kalven.

Hun stormer mot ulvene og sparker dem med hovene, i et desperat forsøk på å jage dem vekk. Men til tross for all innsatsen, ender det hele med at ulveflokken får tak i kalven, og drar den vekk fra moren.

Utfordret av ulveflokk
Naturfotograf Patrick Endrews (45) fikk med seg hele episoden som utspilte seg i nasjonalparken Denali, skriver Daily Mail.

- På vei ut av parken ved 20-tiden, etter en ganske mager dag fotomessig, så snublet vi over en elgku som forsvarte kalven sin mot en ensom ulv, sier fotografen.

- Hun klarte å jage den ene ulven bort, men så ble hun utfordret på ny da ytterligere fem ulver fra flokken dukket opp. Det brøt ut organisert kaos da flokken gikk strategisk til verks og gikk til angrep på den én uke gamle kalven, sier Endrews.

- Kalven søkte dekning under morens mage, mens hun jaget bort flokken med sine dødelige hover.

- Men ulvene var slue og strie, og etter hvert klarte de å dra kalven vekk fra moren, sier han.

Varte i ti minutter
Fotografen sier det var med skrekkblandet fryd at han så på det voldsomme sammenstøtet mellom ulvene og elgkuen. Han sier kolleger har fortalt ham om slike sammenstøt, men han har aldri opplevd dem selv.

- Etter å ha besøkt parken i 30 år, så var de vel min tur. Angrepet varte i cirka ti minutter fra da ulvefloken omringet elgen til de klarte å drepe kalven, og dra henne innover tundraen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere