RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

363 asylsøknader forrige uke

Sist oppdatert:
Totalt ble det registrert 363 asylsøknader til Norge forrige uke, viser tall fra Utlendingsdirektoratet. I uka før var tallet 968.

Det har dermed vært en kraftig nedgang i antall registrerte asylsøknader de siste ukene. I uke 47 ble det registrert 2.108 asylsøknader, ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI).

114 av personene som søkte asyl i Norge forrige uke, kom fra Syria. 113 er fra Afghanistan, 49 er iranere og 16 fra Irak. Sju er statsløse, mens 64 kommer fra andre nasjoner.

Saken fortsetter under.

Utviklingen kan ses i sammenheng med situasjonen ved grensestasjonen Storskog ved Kirkenes, der det forrige uke ikke kom en eneste asylsøker. I både oktober og november har det ukentlig kommet opp mot 1.000, og på det meste ble det registrert 1.113 asylsøkere i løpet av én uke i starten av november.

– En hel uke uten noen asylsøkere over Storskog. Norske tiltak har hatt en tydelig effekt. Tiden vil vise om effekten varer, tvitret UDI-direktør Frode Forfang søndag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere