RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsadvokaten godtar pokerdommen

FRIFUNNET: Geir Egholm.
FRIFUNNET: Geir Egholm. Foto: Thorkild Gundersen (Vi Menn)
Sist oppdatert:
Geir Egholm ble tiltalt etter å ha arrangert pokerturnering, men frifunnet.

Tingretten kom fram til at Geir Egholm var skyldig i brudd på straffelovens paragraf 383 og dømte drammensmannen til bot på 10.000 kroner, i tillegg til inndragelse av spillpenger og private penger han hadde på seg den kvelden politiet foretok sin razzia.

Egholm anket saken til lagmannsretten - og der ble han frikjent.

Årsaken er at Borgarting lagmannsrett mener at den formen for poker som Egholm arrangerte, ikke kan defineres som lykkespill.

«Lagmannsretten finner ikke at det er gurnnlag for en slik utvidet tolkning av straffebudet» heter det i dommen, som nå blir rettskraftig.

- Velskrevet dom
Statsadvokaten har nemlig bestemt seg for å godkjenne dommen. Den blir ikke anket til Høyesterett.

- Det stemmer, sier statsadvokat Bjørn Kristensen til Nettavisen.

- Hva er årsaken til at den ikke ankes?

- Jeg har lest lagmannsrettens dom og de frifant ham. Det var en velskrevet dom og derfor besluttet jeg ikke å anke den, sier Kristensen.

Geir Egholm er naturligvis veldig fornøyd med den beslutningen.

- For min del er dette en enorm lettelse, selv om jeg følte meg trygg på min sak om den hadde blitt tatt videre, sier Egholm til Nettavisen.

Han får dekket saksomkostningene fra lagmannsretten, men må selv dekke utgiftene i forbindelse med behandlingen i tingretten og utarbeidelsen av anken.

Flere typer poker
Egholm arrangerte en turnering det kostet tusen kroner å delta i, og som hadde en førstepremie på ni tusen kroner, da politiet avbrøt spillet. Poker spilles normalt i to former; Enten som turnering, slik Geir Egholm arrangerte, eller som såkalt «cashgame», hvor spillerne kan gå inn med ubegrensede beløp.

Statsadvokat Bjørn Kristensen advarer nordmenn mot å tro at cashgame nå kan regnes som lovlig, selv om lagmannsretten konkluderte med at den turneringsformen Egholm arrangerte, er lovlig.

- Det er forskjellige former for poker. Denne varianten kom lagmannsretten fram til at paragraf 383 ikke rammet.

Kristensen utelukker ikke at andre former for poker kan bli rammet. Geir Egholm er mest opptatt av at nordmenn med god samvittighet nå kan ta del i den formen som han foretrekker å spille.

- Nå vil forhåpentlig resten av Norge se at dette er en tankesport og ikke noe som fører til at folk spiller seg fra gård og grunn, avslutter Egholm.

P.S. Straffelovens paragraf 383 fastslår at «den, som på offentlig sted foranstalter eller yter husrom til lykkespill, straffes med bøter eller fengsel i inntil tre måneder».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere