RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mer lønnsomt å nave enn å jobbe

Ungdommer som får arbeidsavklaringspenger fra Nav, taper økonomisk på å jobbe. Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) vil vurdere endringer i stønadsordningen.

Oslo (NTB): I Norge går nå rundt 28.000 personer under 30 år på arbeidsavklaringspenger fra Nav. Mange ungdommer får flere tusen kroner mer utbetalt fra Nav enn det de ville fått i en jobb, melder NRK.

Nav-direktør Terje Tønnesen i Telemark, det fylket som har flest unge uføre, innrømmer at han forstår at det er umotiverende å få mer penger for å være hjemme enn i jobb.

- Det skal ikke være slik, dette gir et dårlig signal. Samtidig må man se på dette både på kort og lang sikt. Hvis man kommer seg inn i arbeidslivet, vil det på lang sikt lønne seg å jobbe, understreker han.

Tønnesen mener det må settes inn flere forebyggende tiltak og har tro på at individuell motivasjon og veiledning er det som vil være mest effektivt.

Også arbeidsministeren mener at systemet ikke skal være lagt opp slik at det lønner seg å være hjemme istedenfor å få seg en jobb.

- Det er helt uakseptabelt og det er ikke slik systemene våre skal fungere, sier Anniken Huitfeldt (Ap). Hun understreker at regjeringen i årets statsbudsjett har varslet at den vil gjennomgå individstønaden.

Høyres Torbjørn Røe Isaksen, som sitter i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, reagerer sterkt.

- Det blir mektig hult at en arbeidsminister fra et parti som har styrt i åtte år, sier at slik skal det ikke være, for dette har man hatt åtte år på å gjøre noe med, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere