37 flypassasjerer skadd i turbulens

SKADD I TURBULENS: Mange passasjerer ble skadd da et fly ble rammet av såkalt klarluftsturbulens over Stillehavet. Bildet viser helsepersonell i flyet etter nødlanding på Hawaii.

SKADD I TURBULENS: Mange passasjerer ble skadd da et fly ble rammet av såkalt klarluftsturbulens over Stillehavet. Bildet viser helsepersonell i flyet etter nødlanding på Hawaii. Foto: Tim Tricky (AP)

Ni av de 37 skal være alvorlig skadd. Hendelsen skjedde i et fly på vei fra Canada til Sydney.

12.07.19 12:01

Et Air Canada fly av typen Boeing 777-200 var på vei fra Vancouver til Sydney da det møtte plutselig og kraftig klarluftsturbulens.

Passasjerer forteller at turbulensen kom plutselig, og var så kraftig at de fløy i kabinen.

- Vi kom inn i turbulens, alle traff taket, og alt falt ned. Folk fløy, sier passasjer Jess Smith til TV-stasjonen KHON, skriver BBC.

- Noen mennesker hadde ikke festet setebeltene. Du så dem lette fra setet og treffe taket med hodet. Det var rimelig intenst, sier en annen passasjer til stasjonen.

- Jeg så folk foran meg treffe taket for deretter å deise tilbake i setene sine, sier passasjer Alex Macdonald til kanadiske CBC News.

Klarluftsturbulens, forkortet til CAT (Clear-Air Turbulence), er uregelmessige luftstrømmer som ikke er synlige i form av skyformasjoner.

Etter hendelsen måtte flyet nødlande på Hawaii. Det var 284 passasjerer om bord i flyet. 37 ble skadd i turbulensen. Av disse har ni personer skader som karakteriseres som alvorlige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.