*Nettavisen* Nyheter.

37 politifolk saksøker staten

Foto: Erik Holsvik/Rogalands Avis

37 politioverbetjenter i Rogaland politidistrikt går til søksmål mot staten for manglende lønnsutbetaling.

12.01.11 23:01

Allerede torsdag er det berammet et planleggingsmøte for tvistesaken i Stavanger tingrett. Her skal det blant annet tas stilling til når saken skal berammes. Søksmålet er rettet mot staten ved Justis- og politidepartementet og har bakgrunn i uenighet omkring lønn. Arild Sandstøl, leder for Politiets Fellesforbund i Rogaland, sier at det er snakk om et sivilt søksmål der det er 37 enkeltpersoner som har gått til søksmål, skriver Rogalands Avis.

– Det handler om det vi ser på som en mangelfull oppfyllelse av en avtale som går på arbeidstid, sier Sandstøl.

De 37 som har gått til søksmålet er i hovedsak politioverbetjenter der flesteparten av disse har arbeidssted på Stavanger politistasjon. Flere av politifolkene er profilerte i mediene.

25.000 i året
Ifølge Sandstøl har de 37 en arbeidstid som fraviker fra arbeidsmiljøloven.

– For dette skal de få en kompensasjon på 25.000 kroner i året – uten at noen av dem har fått dette beløpet, sier Sandstøl.

Avtalen ble undertegnet i juli 2009 og trådte i kraft 1. oktober samme år.

– Samtidig har vi ikke klart å komme til enighet verken lokalt eller sentralt om dette og derfor er staten stevnet for retten, sier Sandstøl.

Støtter medlemmene

Sandstøl betegner saken som svært uheldig, men understreker at Politiets Fellesforbund ikke er part i saken.

– Samtidig har vi valgt å betale saksomkostningene og støtter våre medlemmer. Ideelt sett skulle vi ha ønsket at saken ble løst i minnelighet. Når så ikke har skjedd og de går til et sivilt søksmål støtter vi dem i det, sier han. Geir Gudmundsen, politimester i Rogaland politidistrikt, bekrefter at saken handler om en uenighet mellom arbeidstakere og arbeidsgiver om forståelse av avtalen.

Uenighet

– Vår forståelse av avtalen er vurdert av politidirektoratet som har gitt oss medhold i vår tolkning av den, sier han.

Gudmundsen har forstått det slik at saken, som nå skal opp i Stavanger tingrett, er en slags prøving på hvordan domstolen ser på saken med tanke på tilsvarende saker i andre politidistrikt.

– Fortsatt er det slik at når parter ikke kommer til enighet kan en få prøvet det i retten, og denne saken er noe jeg lever godt med, sier Gudmundsen som i går hadde sin siste arbeidsdag i Rogaland politidistrikt.

Har funnet gode løsninger
Sandstøl på sin side sier at han registrerer at politimestrene i andre politidistrikt har funnet gode løsninger – uten at dette har ført fram i Rogaland.

Les flere saker fra Rogalands Avis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.