RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pervez Musharraf tiltales for landsforræderi

Pervez kan risikere dødsstraff eller livstidsdom for de politiske grepene han gjorde i 2007 da det ble innført unntakstilstand i landet i seks uker. Landets forfatning ble skjøvet til side, nasjonalforsamlingen ble avsatt, det samme skjedde med dommerne som erklærte at handlingen var ugyldig.

- Etter avgjørelsen fra høyesterett og en undersøkelsesrapport er det avgjort at det skal startes sak mot general Pervez Musharraf for forræderi, opplyste innenriksminister Chaudry Nisar under en pressekonferanse. Han legger til at dette skjer for første gang i Pakistans historie og at avgjørelsen er tatt i nasjonens interesse.

Leder av høyesterett skal mandag motta et brev fra regjeringen om at det skal etableres en domstol med tre høyesterettsdommere som skal føre rettssaken mot den tidligere presidenten.

Musharraf er allerede tiltalt for fire forhold knyttet til hans regjeringstid fra 1999 til 2008. Dette omfatter også anklagen om at han ikke sikret tilstrekkelig beskyttelse av tidligere statsminister Benazir Bhutto som ble drept. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere