RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brannen på Frøya er slukket

Foto: Politiet
Sist oppdatert:
De evakuerte kan flytte hjem igjen, opplyser Frøya kommune.

FRØYA (NTB og Nettavisen): - Brannen på Frøya er slukket og beboere kan få flytte hjem, sa fungerende ordfører Martin Nilsen på pressekonferanse torsdag klokka 15, melder NRK.

Tidligere på dagen - litt før klokka 13 - meldte Frøya kommune at brannen er under kontroll og at de evakuerte kan flytte hjem igjen

Les mer på Frøya kommune.

Følg Nettavisen og NTBs direkterapportering lenger ned i saken

Det er brannsjef Andreas Kvingedal som melder at brannen er under kontroll.

Ved 12-tiden uttalte han til NRK at man var et par-tre timer unna full slukking av lyngbrannen på Frøya.

- Men det gjenstår etterslukking og vakthold må holdes utover, uttalte han.

Ved 10-tiden bekreftet brannsjefen at man hadde kontroll på den østlige flanken, like nordvest for kommunesenteret Sistranda.

- Bøyer meg i støvet
Mange følger kampen mot flammene på Frøya i Sør-Trøndelag med spenning. TV-kjendis Tore Strømøy - kjent fra «Tore på sporet» - uttrykte sin beundring på Twitter:

- Over 200 mann har kjempet mot flammene på Frøya i natt. Og har greid å hindre flammene i å ta hus. Jeg bøyer meg i støvet og takker alle! lød meldingen fra Strømøy, som selv er fra Frøya.

Evakuerte må vente
Brannvesenet konsentrerte seg torsdag om vestsiden med helikoptre og bakkemannskap.

Fire helikoptre fra Forsvaret var i full gang med brannslukking fra klokka 8.30 torsdag, og slukkingen hadde god effekt, opplyste Arvid Hammernes, fagleder brann til Adresseavisen.

Torsdag morgen opplyste Sør-Trøndelag politidistrikt på Twitter at det var mellom 1 og 2 kilomter mellom brannfronten og bebyggelsen i vest.

DIREKTE: Følg Nettavisen og NTBs livedekning av brannene i Trøndelag her

ORIENTERER: Innsatsleder Tom Åge Dahl snakker med pressen på kommunehuset på Frøya.

Hytte i brann
En hytte sto torsdag morgen i brann på Frøya, og politiet laget en evakueringsplan for innbyggerne i de brannutsatte områdene Sistranda og Ervika.

Politihelikopteret som har overvåket brannområdet på Frøya gjennom natten, meldte litt over klokka 7 at det er observert at en hytte brenner, opplyser operasjonsleder Astrid Metlid i Sør-Trøndelag politidistrikt torsdag morgen.

Nye mannskaper settes inn
I løpet av natten har 30 brannmannskaper, 20 fra Heimevernet, 10 fra Sivilforsvaret, tre ambulanser, samt politiets innsatsleder og tre patruljer vært i innsats i området. Mange av mannskapene har fått hvile, og uthvilte slukkemannskaper er klare til innsats torsdag morgen, opplyser politiet til NTB.

Rundt 700 personer skal ha blitt evakuert i løpet av onsdag.

Kulden skaper problemer
Brannen på Frøya har spredd seg sakte i løpet av natten og ikke truet bebyggelse på øya, opplyste brannsjef Anders Kvingedal torsdag morgen.

- Den har nærmet seg veldig sakte og det er positivt at vinden har løyet. Den største utfordringen har vært kulden som har gjort at slanger og utstyr har fryst, sier Kvingedal til NRK .

Brannvesenet hadde da trukket seg bort fra den vestre flanken brannen spredde seg svært sakte.

- Satser alt på helikoptrene
- Der satser vi alt på helikoptrene, og vi skal nå inn med nytt mannskap i området, uttalte brannsjefen.

- På den andre flanken er vi i aktiv slukking nå med folk fra Forsvaret og Sivilforsvarets fredsinnsatsgruppe (FIG), så der prøver vi å holde flanken så godt vi kan så den ikke går mot bebyggelsen i Dyrvik, Neset og Ervik, uttalte Kvingedal.

Klokka 08.20 ble det meldt at Forsvarets fire helikoptre var i gang med brannslukking fra lufta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere