Gå til sidens hovedinnhold

38-åringen lanserte påkjørsel-teori overfor venn

Oslo (NTB): To dager etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø skal 38-åringen som er siktet for drapet ha lansert en teori om at hun ble påkjørt og at gjerningsmannen hadde tatt henne med seg.

Sent på kvelden mandag 6. august var 38-åringen på besøk hos en bekjent, som han gjennom flere år hadde hjulpet med bilreparasjoner. Han hadde avtalt å komme for å prate litt, og ble værende i leiligheten en times tid.

- Han virket litt spakere enn vanlig, men jeg merket ikke noe annet spesielt den kvelden, fortalte 59-åringen da han vitnet i drapssaken som går for Oslo tingrett.

De to hadde skrudd på tekst-TV og lest om forsvinningen til Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), da 38-åringen skal ha lansert teorien om at noen kan ha kjørt på henne og så tatt henne med seg, ifølge vitnet.

På dette tidspunktet var ikke liket av 16-åringen funnet, langt mindre var det stadfestet at hun var død. Forsvinningen skapte stort sivilt engasjement og i en måneds tid fra hun forsvant noen dager før denne samtalen pågikk det leteaksjoner i store deler av Oslo.

38-åringens forsvarer fikk imidlertid understreket da han spurte ut vitnet, at 59-åringen i politiavhør hadde sagt han ikke var sikker på om tiltalte hadde sagt dette. (©NTB)

Reklame

I kveld: Boblene og vinene som passer perfekt til 17. mai