RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

39 mennesker drept i flere angrep i Bagdad

Bagdad (NTB-Reuters-AFP): Til sammen 39 irakiske sjiamuslimske pilgrimer ble drept i ulike bombeangrep i Bagdad onsdag. Angrepene skjer under stor religiøs festival i den irakiske hovedstaden.

I det største angrepet ble 28 mennesker drept da en selvmordsbomber slo til, ifølge irakiske politikilder. Selvmordsangrepet var rettet mot en stor gruppe sjiamuslimske pilgrimer som var på vei for å be ved en helligdom oppkalt etter den høyt aktede imamen Moussa Kadhim i Kadhimiyah-distriktet. 81 personer ble såret i det samme angrepet.

Ifølge politiet ble 11 andre pilgrimer drept i tre mindre bombeangrep på ulike steder i byen. Til sammen er minst 63 mennesker såret i disse angrepene, opplyser irakisk politi.

Titusener av pilgrimer strømmet til Bagdad onsdag, til tross for det også tirsdag ble rettet angrep mot pilgrimer. Seks personer ble drept i et bombeangrep tirsdag.

De mange angrepene har blitt gjennomført til tross for omfattende sikkerhetstiltak i forbindelse med festivalen, sier en talsmann for sikkerhetsstyrkene i Bagdad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere