*Nettavisen* Nyheter.

390 dager - og ikke hørt ett ord

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

«Gullpensjonist» Anders Talleraas venter og venter.

31.03.10 17:23

I juni 2008 smalt stortingspensjonssaken. 21 måneder senere er den fortsatt ikke løst.

Etter flere runder, er det nå de tidligere stortingsrepresentantene Anders Talleraas (H), Magnus Stangeland (Sp) og Thor-Eirik Gulbrandsen (Ap) som etterforskes for å ha mottatt for mye pensjon.

«Gullpensjonistene» har fortsatt ikke fått noe svar på hvor saken står - 390 dager etter at Økokrim sa de ville granske dem videre.

Gunnar Stavrum: Uverdig av Økokrim

- Ikke hørt noe
- Jeg har ikke hørt noe fra Økokrim, sier tidligere parlamentarisk leder i Høyre, Anders Talleraas, til Nettavisen tirsdag ettermiddag.

- Hva synes du om det?

- Jeg tenker ikke noe på det, det har vel sine grunner. Jeg må bare vente, sier Talleraas, som ikke vil spå om utfallet.

- Kjedelig
- Hva synes du om saken?

- Dette er en kjedelig sak, veldig kjedelig, men jeg må stå den av, sier smølværingen.

For over ett år siden sa han nesten det samme:

- Det er klart man er skuffet. Jeg mener jo at jeg er uskyldig, og det er veldig kjedelig å bli etterforsket av Økokrim, men det må jeg bare ta, sa Talleraas til Nettavisen 6. mars i fjor.

Over 2 millioner
Talleraas mener at han bare har mottatt den stortingspensjonen han mente han hadde rett på.

Ifølge Riksrevisjonen, fikk Talleraas 2.142.140 kroner for mye utbetalt i pensjon i perioden 1998-2008.

Hvor står saken nå?
Saken ligger fortsatt på Økokrims bord.

- Jeg har snakket med førstestadsadvokat Elisabeth Roscher som etterforsker saken. Hun har ikke noe nytt å melde foreløpig, men den vil snart bli sendt til Riksadvokaten, sier politiadvokat hos Økokrim, Linn Eckhoff Dolva, til Nettavisen onsdag.

«Stø kurs»
Økokrim fikk fellende dommer i 80 prosent av tilfellene i fjor og mener selv de holder «stø kurs». Saksbehandlingstiden gikk ned fra 2008 - til 314 dager - som er innenfor måltallet, ifølge fersk statistikk.

Den sentrale enheten for etterforskning og påtale av økonomisk kriminalitet og miljøkriminalitet innrømmer at de har begrenset kapasitet: «...den bruker vi på få, men store og kompliserte saker», heter det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.