RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

3.900 utvisningssaker i kø hos UDI

Sist oppdatert:
Utvisningssakene mot over 3.900 utlendinger som har ulovlig opphold, falsk identitet eller er straffedømt, er ikke blitt behandlet fordi de står i saksbehandlingskø hos UDI.

Ved inngangen til 2014 ventet 2.120 saker på behandling, mens antallet hadde økt til 3.914 ett år senere, skriver Aftenposten. 860 av sakene lå der også for ett år siden, viser årsrapporten til Utlendingsdirektoratet (UDI).

Om en utlending blir tatt for brudd på straffeloven eller utlendingsloven, forbereder politiet utvisningssak og oversender den til UDI. Deretter vurderer direktoratet om utlendingen faktisk skal utvises, skriver avisen.

Siden antallet saker oversendt fra politiet har økt med nesten 3.000 på ett år, klarte ikke UDI å behandle alle de 9.332 utvisningssakene etaten fikk oversendt i fjor.

«UDI har prioritert utvisningsområdet i 2014 og satt inn mer ressurser på behandling av disse sakene (...) Vi ser likevel at vi langt fra har tilstrekkelig med ressurser til å behandle alle nye utvisningssaker», heter det i årsrapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere