RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

39.000 mistet livet i trafikken i EU i fjor

Brussel (NTB-AFP): Rundt 39.000 mennesker mistet livet i trafikken i EU i 2008, viser en rapport fra European Transport Safety Council.

De 27 EU-landene har satt seg som mål å redusere antallet trafikkdøde til 27.000 i 2010, men vil få store problemer med å nå dette målet.

Antallet trafikkdøde i EU har rett nok falt jevnt og trutt siden 2001, da det omkom over 54.000 mennesker langs veiene.

I gjennomsnitt har nedgangen vært på 4,4 prosent i året, og selv om dette er gledelig vil målet man har satt seg først bli nådd i 2017, sju år på overtid, konstaterer ETSC.

EUs østeuropeiske og baltiske medlemsland har størst grunn til å glede seg over utviklingen, viser statistikken over trafikkofre.

I Estland og Litauen ble antallet trafikkdøde redusert med hele 33 prosent i 2008, sammenlignet med året før. I Slovenia falt antallet trafikkdøde med 27 prosent og i Latvia med 25 prosent. Disse landene er likevel fortsatt blant de farligste å være trafikant i.

Reduksjonen i trafikkdødsfall i 2008 kan delvis tilskrives redusert trafikkvolum som følge av økonomisk tilbakegang og relativt høy bensinpris på begynnelsen av året, heter det i ETSC-rapporten.

Malta, Sverige, Nederland og Storbritannia har de tryggeste veiene i EU, viser statistikken over trafikkdødsfall. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere