RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

3903 dager på ski

Foto: AP Photo/Robert F. Bukaty
Sist oppdatert:
Verken kreft, hjerteoperasjon eller brukket tommel kom i veien for Paul Schippers store lidenskap. Først en kraftig influensa i vinter kunne få ham til å holde seg borte - for første gang på 24 sesonger.

Det hele begynte i 1980, da den nå 82 år gamle eks-jagerflygeren og noen kamerater satt og slappet av i Sugarloaf-bakken i Varrabasset bestemte seg for å prøve å stå på ski hver eneste dag i sesongen. Et år senere var Schipper den eneste som hadde vært ute på ski alle de 174 dagene i 1980-81-sesongen. Etter dette ble det den pensjonerte flygerens besettelse.

Gjennom årene som fulgte, var han på ski uansett vær og føre - så lenge det var snø, var han på plass i bakkene. Sykdom, smerte, snøstorm og kulde bet ikke på ham, melder USA Today.

I 1987 tok han seg opp på en fjelltopp ved midnatt, slik at han grytidlig på morgenen kunne stå på ski ned, før han satte seg i bilen og kjørte drøye sju timer for å overvære sønnens avgangsfest. Dagen etter var han tilbake i bakken. I 1993 skulle han fjerne en nyre på grunn av kreft, men utsatte operasjonen for å kunne fortsette skisesongen. Og i 1995 passet han på å få gjennomført en nødvendig hjerteoperasjon utenom skisesongen.

En kollisjon med en snowboard-kjører i 1997 holdt på å sette en stopper for besettelsen, men en lege laget en spesial-badasje til hans brukne tommel, slik at han kunne fortsette. Advarsler fra venner og familie om at dette hadde blitt en besettelse, falt for døve ører.

Men i januar 2005 var det slutt. 82-åringen ble da rammet av en kraftig influensa, og etter 3903 skiføre-dager i strekk måtte han kaste inn håndkleet.

Nå jobber skisenteret for å få rekorden hans inn i Guinnes Rekordbok. Og 82-åringen selv er glad for at det hele nå er over. - Nå kan jeg gå på ski som et normalt menneske. Jeg ikke ut på ski lenger, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere